Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat

Preocupació pel brot sense fre en una residència catalana

El brot de coronavirus afecta 26 dels 78 residents del centre alturgellenc i a quatre dels seus treballadors

Els casos de covid-19 detectats a la residència de la tercera edat la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell han pujat a 30, segons les dades facilitades aquest dilluns pel Departament de Salut. Aquesta xifra suposa un increment de 23 persones respecte a les quals estaven contagiades dijous passat (sis residents i un treballador).

D'aquesta manera, hi ha 26 dels 78 residents afectats i quatre treballadors. Sis persones més també es troben confinades per ser contactes estrets dels empleats. La gran majoria dels casos són asimptomàtics i estan en una zona aïllada de l'equipament, segons han indicat des del centre alturgellenc, que també han explicat que els nous positius s'han detectat arran d'un cribratge dut a terme divendres passat.

La regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran registra 2.139 casos confirmats per PCR

La regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran registra 2.139 casos confirmats per PCR o TA, 41 més, i 2.313 sumant totes les proves. Un total de 49 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que en l'anterior balanç. El risc de rebrot baixa 23 punts i se situa en 679. La setmana del 30 d'octubre al 5 de novembre estava en 610.

En paral·lel, l'Rt baixa de set centèsimes i se situa en l'1,18, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 309,14 casos per cada 100.000 habitants. La incidència acumulada a 14 dies està en 603,63, pels 567 de l'interval anterior. A la regió hi ha 25 pacients ingressats (-1). Entre el 6 i el 12 de novembre hi havia 29 ingressats, i 20 en l'interval anterior.

Més residències de la demarcació afectades per la Covid

La de la Seu d'Urgell no és l'única residència de la demarcació de Lleida afectada per casos de Covid-19. De fet, la setmana passada ja es va confirmar que un total de 67 usuaris de la residència de Bellvís també estan contagiats pel virus. En aquest sentit, el centre compta amb  84 residents, per tant la xifra d'afectats és considerable, tot i que la majoria són asimptomàtics.