Imatge d'un jove després de vacunar-se a l'EAP Terra Alta de Gandesa

Preocupant dada de Salut sobre la Covid: fins a un 10% de les persones

La directora del CatSalut ha remarcat que s'ha d'impulsar la vacunació entre les persones de 20 i 40 anys

El 60% de la població de Catalunya té la pauta de vacunació completa. Així doncs, hi ha més de 4,7 milions de catalans immunitzats. Tot i això, el departament de Salut ha avisat que durant l'estiu la demanda del vaccí s'ha frenat.

Fins i tot, la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel ha lamentat que el 10% dels ciutadans no va a la cita per a la segona dosi. Craywinckel ho ha comentat en una entrevista al programa de ràdio 'El món a RAC1'.

La directora del CatSalut ha mencionat que percep que la ciutadania té un «pensament més estiuenc». Però ha recalcat que els sanitaris no han tingut temps per aturar-se, ni tenir vacances. Tot i això, entén la necessitat de «recuperar» l'oci, però ha demanat «no posar-ho fàcil al virus».

Craywinckel ha puntualitzat que s'està «prioritzant» el descans i les vacances. Això fa que hi hagi una «percepció de seguretat». Tanmateix, ha assegurat que aquesta visió és una «fal·làcia».

Costa que la població entre els 20 i 40 anys es vacunin

La directora del CatSalut, sobretot veu aquesta poca percepció de pandèmia en els joves. Així doncs, ha remarcat que també hi ha ingressats i persones amb seqüeles entre la joventut.

Segons les últimes dades de Salut, el 60,4% dels joves entre 16 i 19 anys té com a mínim una dosi del vaccí. Cosa que contraresta amb les franges d'edat dels 20 anys als 29 i dels 30 als 34. Cap de les dues supera el 60% de vacunats amb una primera dosi.

De fet, Craywinckel ha mencionat que s'ha de «collar» la població entre els 20 i els 40 anys perquè «està costant» arribar a percentatges més elevats. Tot i que la franja dels 35 anys als 39 supera el percentatge de les altres edats més petites ho fa per poc. Només un 66,7% de la població amb aquestes edats té com a mínim una dosi de la vacuna.

Tornar a demanar cita

Gemma Craywinckel ha mencionat que aquells que han deixat  passar la cita que tenien programada «generen moltíssima distorsió» en el sistema de vacunació. Així i tot, ha recordat que poden tornar a demanar la cita o apropar-se a un punt on no sigui necessària la cita prèvia. Aquest últim, però, el desaconsella per no tornar a distorsionar el sistema.