Dues nenes amb motxilla escolar

Primers grups confinats per Covid-19 a Catalunya: més de 800 positius

Cinc grups de tres centres educatius han estat confinats a l'inici del curs

Un dia després de l'inici del nou curs escolar, ja hi ha diversos grups confinats en alguns centres catalans. Concretament, hi ha un total de 5 grups confinats a causa de la Covid-19, una xifra que suposa un 0,01% dels 72.000 grups que hi ha aproximadament a Catalunya. 

Amb tot, cap centre educatiu dels 5.105 ha hagut de ser confinat totalment. 

Almenys tres centres tenen algun grup escolar confinat

El dia d'avui s'han registrat fins a 928 persones confinades en total. D'aquestes, 836 són alumnes, 92 docents i personal d'administració i serveis. Cap dels afectats, però, es correspon amb personal extern. 

Així, després de registrar-se 861 positius al llarg dels darrers dies, se n'acumulen a Catalunya un total de 3.281. Aquests es reparteixen entre alumnes, docents i PAS. 

Almenys tres centres —fet que suposa un 0,06% dels 5.105— compten amb algun grup escolar que està confinat. Els centres en qüestió són l'Àgora-Masia Bach de Sant Esteve Sesrovires —a la comarca del Baix Llobregat—, amb fins a tres grups; el Col·legi Alemany d'Esplugues de Llobregat; i la llar d'infants Arc de Sant Martí, de Sant Martí de Centelles.

El curs va acabar sense cap centre tancat completament

Cal recordar que a finals de curs passat hi havia un 0,28% dels grups confinats, que es tradueix amb 199 grups confinats. 5.605 alumnes, 328 docents i personal d'administració i serveis i 17 persones del personal extern conformaven el total de 5.950 persones confinades que es van registrar quan va acabar el curs al mes de juny. 

En aquelles dates, es comptava amb 85.666 positius acumulats, així com amb 1.328 positius als centres educatius en els últims deu dies. També hi havia 150 centres que tenien algun grup confinat, si bé el curs escolar va posar punt final amb cap centre tancat completament. 

En aquest sentit, cal destacar que la xifra suposava un 2,94% dels 5.104 centres catalans.

Salut declara 6 crítics menys a l'UCI i 21 ingressats menys, amb 677 nous casos i 36 morts

El Departament de Salut ha fet públic un nou balanç de la situació del coronavirus a Catalunya. En total, en les darreres hores s'han registrat 21 hospitalitzats menys i 6 crítics menys ingressats a les UCI. D'aquesta manera, hi ha actualment 717 hospitalitzats i 260 persones ingressades a les UCI.

Quant al nombre de contagis, Salut n'ha comptabilitzat 677 de nous, elevant la xifra total des de l'inici de la pandèmia en 903.781. Pel que fa a la resta d'indicadors, mentre que l'Rt puja tres centèsimes i arriba fins a 0,89, el risc de rebrot segueix baixant lleugerament i se situa en 91.

A més, en les últimes hores s'han notificat un total de 36 noves defuncions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.