Una dona agafant un certificat covid.

«Paciència»: La resposta de Salut al gran col·lapse per descarregar el certificat Covid

Des d'aquest dijous que és molt complicat accedir al web La Meva Salut per descarregar-se el certificat, ara obligatori en molts àmbits

A partir del divendres 26 de novembre el certificat covid caldrà tenir-lo ben a mà i és que des d'avui serà necessari per accedir en molts més àmbits que fins ara. Amb l'inici del cap de setmana, ningú es vol quedar sense poder anar a bars i restaurants, accedir al gimnàs, visitar els seus estimats a la residència o accedir a les discoteques, i això ha fet que moltíssimes persones que encara no s'havien descarregat el seu passaport covid ho hagin volgut fer.

Era força d'esperar el que ha acabat passant. La web La Meva Salut del Departament de Salut ha quedat totalment col·lapsada i és gairebé missió impossible poder descarregar-se el certificat. Amb una cua de més de 200.000 persones, sembla que moltes persones hauran de replantejar-se el cap de setmana i quedar-se a casa. Això, o arriscar-se a agafar un constipat consumint a les terrasses o quedant-se a l'exterior.

El Departament de Salut ha volgut demanar «paciència» a la ciutadania, la qual ha esclatat a les xarxes per la surrealista situació que s'està vivint: és impossible poder adquirir un certificat que és obligatori per petició del Govern català.

Des de Salut asseguren que des de dijous s'han emès 174.300 certificats i que s'està treballant per donar resposta a totes les sol·licituds d'accés.

La vacunació també es dispara

La vacunació també ha viscut un repunt amb l'anunci de l'obligatorietat del certificat Covid. De fet, aquesta era també una de les intencions de la mesura. Durant aquesta setmana s'ha disparat el nombre de primeres dosis injectades. De fet, quan el dimarts 23 de novembre el Govern va anunciar la intenció d'ampliar el passaport Covid es van vacunar 2.963 persones, un miler més que el mateix dia de la setmana anterior.

Dimecres i dijous també s'ha incrementat el nombre de primeres dosis: 4.337 i 4.325 persones, respectivament, davant les 2.907 i 3.211 de la passada. 

En total, doncs, 14.096 persones han fet el pas i han decidit vacunar-se amb l'enduriment de les mesures durant aquesta setmana.