Detall de la neteja d'una copa en un bar musical de Sitges

El Procicat aprovarà aquesta setmana el pla de reobertura de l'oci nocturn

Un cop aprovat, el document quedarà a l'espera que el govern espanyol aixequi el tancament del sector

Bones notícies per al sector de l'oci nocturn. Després setmanes i mesos de protestes exigint que la Generalitat flexibilitzi les mesures per tal que discoteques i bars nocturns puguin obrir, aquest dilluns, 10 de maig, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que aquesta setmana el Procicat aprovarà el pla sectorial de reobertura de l'oci nocturn.

Un cop es doni el vistiplau al document, quedarà en pausa fins que el govern espanyol aixequi el tancament del sector decretart el passat mes d'agost, amb l'aval de totes les comunitats autònomes. «És un pla que ja està madur», ha celebrat Ramentol, que ha lamentat que l'oci nocturn sigui l'únic sector  que continua tancat per la Covid-19.

D'altra banda, el secretari de Salut ha demanat considerar els joves com uns «aliats» en la represa de l'activitat nocturna i «no estigmatitzar-los» després de les aglomeracions que hi ha hagut aquest cap de setmana als carrers. «La majoria compleixen les mesures», ha afirmat.

Assaig clínic en cinc locals d'oci nocturn de Sitges

Aquest mateix dilluns el Govern ha donat una altra notícia respecte la reobertura de l'oci nocturn a Catalunya. El pròxim 20 de maig es durà a terme un assaig clínic en cinc locals nocturns de Sitges, de les onze de la nit a les tres de la matinada. Així, unes 400 persones que podran «sortir de festa» d'una manera molt semblant a com es feia abans de la pandèmia, però amb mesures de seguretat per evitar contagis com per exemple fer-se un test d'antígens.