Puigdemont, sobre la crisi de partits: «Superem velles estructures i desconfiances»

Roger Torrent va suspendre ahir el ple del Parlament per les discrepàncies entre JxCAT i ERC per la figura de Puigdemont

Carles Puigdemont convida a oblidar divisions i a trencar amb el passat. L’expresident de la Generalitat, que ha reaccionat a la crisi de confiança entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per la substitució de la seva figura, ha instat a «superar velles estructures, desconfiances, interessos i renúncies» per poder superar aquest entrebanc.

El mateix Puigdemont, que va presentar la setmana passada el moviment ‘Crida Nacional’ i que ara convida a  trencar «velles estructures», també ha volgut afegir que el camí ha estat d’allò més difícil i que s’han de superar les diferències entre partits. «Ens han volgut fer molt de mal, i n'han fet, però el nostre esperit de lluita segueix intacte», ha relatat l’expresident de la Generalitat.

Puigdemont convida a «superar velles estructures»

«L’objectiu ho exigeix. Compto amb vosaltres», ha explicat el president cessat pel 155 i actualment fugit a Berlín. En una clara al·lusió a la pugna i al  creuament de declaracions entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana —que van obligar Roger Torrent a suspendre el ple— Puigdemont ha instat a seguir mirant endavant.

Superar obstacles és, doncs, la principal recomanació de Puigdemont als partits independentistes que conformen el Parlament. Per això mateix, l’expresident de la Generalitat no s’ha arronsat després d’un ple que va tenir la seva figura com a punt màxim de conflicte per assegurar que s’han de descartar els «interessos i les renúncies».  

La figura de Puigdemont obliga a suspendre el ple

La pugna d’ahir al Parlament i la posterior suspensió del ple va estar clarament marcada per la decisió de la justícia germànica d'extradir-lo només pel delicte de malversació de fons públics, negant-ne així els delictes de rebel·lió i malversació requerits pel magistrat instructor de la causa contra el procés, Pablo Llarena. 

puigdemont
Pugna entre Esquerra i JxCAT per Puigdemont | cedida

 

Aquest, en representació del Tribunal Constitucional, va suspendre els polítics independentistes empresonats i a l'exili i, per la qual cosa,  el Parlament havia de proposar avui uns substituts. Tot i això, la formació de Puigdemont creu que la posició de l'expresident dista molt de la dels exconsellers catalans i, en aquest sentit, es neguen a buscar-li un substitut

«Cap substitut pel president Puigdemont», van dir des de la bancada de Junts per Catalunya mentre ERC es negava a fer diferenciacions entre diputats.