El president Quim Torra ha demanat no criminalitzar les mobilitzacions

Quim Torra: «S'hauran de tornar a posar les urnes per a l'autodeterminació»

El president de la Generalitat ha demanat al Parlament no criminalitzar la desobediència civil

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat tot el seu suport i reconeixement als Mossos però ha afegit que la policia catalana ha de ser «escrupolosa», després de tres dies d'aldarulls. En aquest sentit, en el seu discurs al ple extraordinari al Parlament, Torra ha explicat que ha demanat que s'investigui «qualsevol situació irregular» i es faci autocrítica tot defensant que ara és moment de fer-ho. 

«No ens podem permetre la violació de protocols»

«No ens podem permetre la vulneració de protocols», ha remarcat per després assenyalar que hi ha «imatges que no han agradat». En aquest context, el president català ha reclamat que ningú criminalitzi la «legítima» desobediència civil barrejant-la amb la violència.

A banda, ha lamentat la sentència condemnatòria en el judici del procés, assegurant que, la resposta a «100 anys de presó» ha de ser «tornar a posar les urnes per a l'autodeterminació».   A la part final del seu discurs, de mitja hora de duració, Torra ha proposat «acabar la legislatura exercint el dret a l'autodeterminació i validant la independència».

També et pot interessar...