Ángel i Adrían H.M. Aquest últim va atropellar el seu amic a la sortida d'un bar el juliol de 2020

Així va acabar Adrián amb la vida d'Ángel, el seu propi amic, a Catalunya

La investigació dels fets ha finalitzat i el cas, probablement, arribarà a judici abans que acabi el 2021

La investigació del cas sobre la mort d'Angel Martínez a Cerdanyola el passat 12 de juliol de 2020, atropellat  intencionadament pel seu amic de la infància Adrián H.M. ja està acabada. Segons ha explicat el digital 'El Caso', les pericials i els testimonis d'ambdues parts ja s'han entregat i ara falta conèixer la data del judici, que probablement serà abans d'acabar l'any. Una de les proves que presenta l'acusació és un vídeo dels Mossos d'Esquadra que simula la seqüència de l'atropellament mortal, al que ha tingut accés el digital 'Metrópoli Abierta'.

Segons el citat mitjà, després d'una discussió amb el seu amic, al voltant de les quatre de la matinada del referit 12 de juliol de 2020, Ángel, el seu germà petit, Jesús, i dos amics més caminaven per la vorera del carrer de Montclar després de sortir d'una discoteca del polígon Polizur de Cerdanyola del Vallès. L'acusat, Adrián H. M., va pujar el seu vehicle a la vorera i va atropellar  per l'esquena la víctima mortal una primera vegada, impactant a 56 km/h.

El segon impacte, a 66 km/h

Després de l'atropellament, segons la recreació feta pels Mossos d'Esquadra, Ángel es va aixecar bastant atordit després del cop, però sense gairebé temps per reaccionar va rebre un segon impacte, a 66 km/h, per part del vehicle conduït per l'acusat, que havia fet mitja volta al mateix carrer de Montclar. La víctima va sortir volant pels aires i va colpejar amb el cap contra el paviment. L'acusat va fer un nou gir i va circular amb el seu cotxe al costat del cos del seu amic, fugint  posteriorment del lloc dels fets.

Ángel Martínez va ser traslladat amb vida a un centre hospitalari, però les ferides provocades pels dos atropellaments van provocar la seva mort hores després. Adrián  va ser identificat i detingut pels Mossos d'Esquadra poc després dels fets. L'advocat de la mare d'Àngel, Álvaro Machado, del despatx Vosseler, ha explicat a 'Metrópoli Abierta' que si no s'hagués produït el segon atropellament, la víctima mortal probablement continuaria amb vida.

Machado ha assegurat al citat mitjà que «ens trobem davant un comportament extremadament perillós i primari, que va anul·lar tota possibilitat de fugida i de defensa. La societat està en deute amb la família de la víctima. Intentarem, a través de tots els mecanismes legals habilitats, presentar al jurat un clar cas d'assassinat i aconseguir expulsar a aquest individu fora de la societat en la qual, evidentment, no pot estar».