Pla conjunt dels tres Reis Mags amb mascareta rebent una carta d'un nen al Poble Espanyol.

Els Reis d'Orient hauran de portar la mascareta durant tota la cavalcada

Els participants i la comitiva hauran de mantenir la màxima distància possible i evitar les aglomeracions

Les dades epidemiològiques han anat a l'alça en conseqüència de l'arribada de la variant òmicron. Una situació que ha provocat la implantació de noves restriccions arreu de l'Estat per evitar una gran xifra de contagis.

Les festes de Nadal són dies de celebracions i reunions familiars, fet que preocupa. A més, també hi ha esdeveniments d'aquest període nadalenc on hi ha molta gent i es vol prevenir al màxim els contactes i els possibles contagis.

Un dels que estan al punt de mira són les cavalcades dels Reis d'Orient. Un dels actes més màgics i emotius que hi ha durant aquestes festes i que acull molta gent esperant l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Per tot plegat, el Departament de Salut ha concretat un protocol per les cavalcades i, així, poder evitar al màxim nous contagis.

Les restriccions per les cavalcades

La il·lusió i la màgia de Nadal es tanca amb l'arribada dels Reis d'Orient. Uns dies que els infants, acompanyats de tota la família, surten al carrer per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar i la seva cort reial. 

Enguany, després de reinventar les cavalcades per la covid-19, Salut ha concretat un nou protocol per a celebrar amb total seguretat aquest esdeveniment nadalenc arreu de Catalunya.

La primera de les mesures és que els Reis d'Orient hauran de portar mascareta durant tot el trajecte i també l'hauran de dur els membres de la comitiva musical que els acompanyen. En aquest sentit, els músics que portin un instrument de vent se l'hauran de posar mentre no estiguin tocant.

Els participants a la cavalcada i la comitiva hauran de mantenir la màxima distància possible i caldrà evitar les aglomeracions al llarg del trajecte. 

Els patges podran acostar-se puntualment a recollir cartes, dibuixos i xumets, que els infants dipositaran en bústies, bosses o sacs. Els actes hauran de ser, preferentment a l'aire lliure. Salut recorda que la mascareta és obligatòria per als majors de 6 anys i la recomana també per als infants d'entre 3 i 5 anys.

Salut també recorda que no podran participar en la cavalcada les persones amb símptomes de covid-19, els que tinguin un resultat positiu, estiguin pendent de saber-ho o que estiguin fent quarantena per ser contactes estrets.