Una barra plena a l'interior d'un bar musicar durant l'assaig clínic per a l'obertura de l'oci nocturn

L'oci nocturn tornarà a obrir les seves portes a Catalunya: la data i les mesures

El Govern ha aprovat reobrir l'11 de febrer | No hi haurà ni limitacions horàries ni restriccions d'aforament

«La sisena onada de la pandèmia ha arribat al seu pic i la corba ja s'ha doblegat». Aquestes són les paraules que ha utilitzat la portaveu del Govern, Patricia Plaja, per començar a explicar les novetats que s'aplicaran a Catalunya. 

Tot i això, s'ha volgut mostrar prudent per les sorpreses que et pot portar la covid. «La sisena onada ha tocat sostre, però la pandèmia no s'ha acabat», ha assenyalat. 

Unes explicacions que han servit com a preludi d'un anunci molt esperat, tant per empresaris com per als veïns i veïnes. Plaja ha posat data a la reobertura de l'oci nocturn i les condicions en què ho farà.

D'aquesta manera es reobre un dels sectors més perjudicats i assenyalats en conseqüència de la pandèmia. L'oci nocturn ha estat dels primers a tancar-se quan hi havia enduriment de mesures a Catalunya i el darrer en obrir-se quan s'estaven afluixant aquestes mesures.

Imatge d'una terrassa de bar a Sitges, al Garraf, a la nit, on s'hi poden veure molts nois i noies joves
No hi haurà restriccions ni limitacions horàries | ACN

L'11 de febrer reobrirà l'oci nocturn

La portaveu del Govern català ha anunciat la reobertura de l'oci nocturn després de la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts. Una notícia que ha arribat amb gran part de les restriccions ja eliminades i sent de les darreres en aixecar-se.

En aquest sentit, Patricia Plaja ha explicat com serà la reobertura del sector amb les discoteques com a principals protagonistes. Primer de tot, s'ha assenyalat l'11 de febrer de 2022 com a data de reobertura del sector. És a dir, en poc més d'una setmana tornaran a obrir portes.

La manera en què ho faran serà ben diferent com les altres vegades que s'havia fet. Després de l'eliminació de la utilització del certificat covid, aquest document no serà necessari utilitzar-lo per accedir a l'interior d'aquests establiments.

Així mateix, l'aforament i els horaris tampoc tindran modificacions. És a dir, no hi haurà restriccions pel que fa a l'aforament dels locals i tampoc hi haurà limitacions d'horaris per obrir.

Una reducció de mesures que van en sintonia amb les que s'han anat aplicant durant les últimes setmanes a Catalunya i el descens d'aquesta sisena onada. Complint les previsions que hi ha amb un canvi absolut de la pandèmia a la primavera.