Un infermer fent un test covid

Els espais que oferiran test d'antígens a les persones que no tinguin certificat covid

A partir d'aquest divendres el document és necessari per accedir a l'interior dels recintes

El Govern català ha confirmat la implantació del certificat covid a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Un anunci que s'ha fet després de la confirmació del TSJC, que ha avalat la petició de la Generalitat. 

Un document que es necessitarà per accedir a aquests llocs a partir d'aquest divendres, 26 de novembre. Sigui amb la pauta completa de la covid-19 o una PCR o test d'antígens amb un resultat negatiu. 

Davant d'aquestes mesures que s'han implantat en les últimes hores, les residències de la gent gran ja han buscat una solució perquè tothom pugui accedir al recinte. Encara que no tingui el certificat covid. 

Tests d'antígens per entrar a les residències

Les últimes mesures implantades per la Generalitat de Catalunya han afectat les residències de Catalunya. Per poder entrar a l'interior, serà necessari el passaport covid per disminuir la possibilitat dels contagis. 

En aquest sentit, les residències oferiran fer-se un test d'antígens a les persones que vulguin entrar-hi i no tinguin el certificat covid. És una de les novetats de l'actualització dels protocols per prevenir l'expansió de la pandèmia en aquests equipaments, la principal de les quals és que des d'aquesta mitjanit serà obligatori presentar el certificat europeu per accedir-hi.

El nou protocol estableix que el certificat es demanarà a l'entrada del centre residencial, es validarà amb un document d'identitat i es permetrà l'entrada seguint totes les mesures de protecció individual recomanades.

El certificat es pot obtenir a través de l'aplicació i el web de La Meva Salut, que durant tot el dia han experimentat col·lapses per l'augment de peticions.

Sobre el test d'antígens, el nou protocol estableix que s'acompanyarà el visitant a un espai específic per fer la prova en mostra nasal, tal com es va fer durant els mesos de juliol i agost. Els centres residencials també podran acceptar un test fet a la farmàcia durant les 48 hores anteriors.

Salut alerta que totes aquestes mesures busquen la identificació de persones no vacunades que puguin estar infectades pel virus, per evitar que entri a l'entorn residencial. Alhora adverteix que cap d'aquestes mesures «substitueix ni permet relaxar» les de protecció individual que s'han de mantenir durant la visita.