La carn entatxonada de ‘Sabores de Paterna’  ha donat positiu en listeria

Retiren 14 productes de 'Sabores de Paterna' per listeriosi

La retirada s'ha ordenat després d'haver trobat carn entatxonada contaminada

El Ministeri de Sanitat ha ordenat aquest dissabte la retirada de la comercialització de tots els productes de l'empresa gaditana Sabores de Paterna,  així com la seva intervenció de forma cautelar a causa de l'alerta alimentària per listeriosi. 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentrària i Nutrició (Aesan) ha ampliat l'alerta emesa aquest divendres, quan va avisar a totes les comunitats autònomes després d'haver comunicat la Junta d'Andalusia que s'havia trobat una carn entatxonada contaminada pel bacteri de la marca Sabores de Paterna. 

S'han distribuït a totes les comunitats autònomes menys al Principat d'Astúries, Ceuta i Melilla

«En aplicació del principi de precaució, s'han intervingut cautelarment  tots els productes elaborats per Sabores de Paterna i s'ha ordenat la retirada de la comercialització», ha anunciat l'Aesan a la seva pàgina web. D'altra banda, tot i que la seva distribució principal s'ha realitzat a Andalusia, els productes d'aquesta marca s'han comercialitzat també a totes les comunitats autònomes menys al Principat d'Astúries, Ceuta i Melilla. 

Els productes referits identificats per la marca 'Sabores de Paterna' són, a més de la carn entatxonada, botifarra, carn en llard, llardó especial, xoriço rosari, llom en llard, llonganissa, llard blanc, 'morcilla', paté de xoriço, paté de botifarró, 'pringá' i 'zurrapas' vermella i blanca. Per la seva part, el Ministeri de Sanitat ha indicat que «amb la informació disponible, no s'ha confirmat cap cas associat a aquesta alerta».

També et pot interessar...