Pere Aragonès i Josep Maria Argimon es saluden abans d'una roda de premsa

Reunió d’última hora del Govern amb els municipis per estudiar noves restriccions

Entre les opcions sobre la taula està la de restringir l'oci nocturn en exteriors, encara obert a dia d'avui

Catalunya  pot encetar de manera imminent una nova etapa restrictiva. I arriba, per més inri, quan ni els més escèptics s'ho esperaven. La reducció dels contagis  abans de Sant Joan va permetre una reobertura que ara l'eclosió de les noves dades posen en dubte. Davant aquesta disjuntiva, el Govern  ja té clar que haurà de tornar a imposar restriccions

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es reuneix aquest dilluns al migdia amb alcaldes i regidors dels principals municipis catalans. Sobre la taula hi ha la possibilitat d'abordar noves mesures a prendre davant l'explosió de contagis de les últimes setmanes. 

El propi president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va avançar diumenge que el Govern prendria noves decisions per mitigar el nombre de casos que s'estan produint. També va assegurar que es treballaria per fer un equilibri amb «la vida social, econòmica i emocional». 

Les mesures s'anunciaran en les properes hores. Entre les opcions sobre la taula està la de restringir l'oci nocturn en exteriors, que encara està permès a dia d'avui.

Barcelona necessita un recés: la Covid-19 es desborda

La regió sanitària de Barcelona ciutat, que inclou la capital catalana, Montcada i Reixac i una ABS de Sant Adrià de Besòs, hi ha 1.255 nous positius. A part, el número total de confirmats per PCR o TA des de l'inici de la pandèmia se situa en 163.814, xifra que s'eleva a 182.434 amb totes les proves.

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 6.778 persones a l'àrea, cap més.

El risc de rebrot puja 25 punts i se situa en 2.552. El de la setmana del 25 de juny a l’1 de juliol era de 1.617.

L'Rt baixa 48 centèsimes, fins a l’1,85, per sota del valor de la setmana anterior (2,96). La taxa de confirmats per PCR/TA en l'últim interval és de 758 per cada 100.000 habitants. La incidència a 14 dies és de 1.201. El 21,93% de les proves que es fan surten positives.

A la regió actualment hi ha 241 pacients ingressats, 15 més que fa 24 hores. Amb la introducció de les persones ingressades a l'UCI de la xarxa privada no es faciliten dades de crítics disgregades per regions sanitàries.