Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge a contrallum de diverses persones de festa

La Sala Apolo de Barcelona organitzarà el primer concert sense distàncies en una prova pilot

L'objectiu és veure si hi ha transmissió comunitària en un espai tancat com una sala d'espectacles

Imatge a contrallum de diverses persones de festa
Els assistents al concert a la Sala Apolo podran cantar i ballar, sense respectar la distància de seguretat. | Cedida

La Sala Apolo de Barcelona organitzarà un concert amb més de 1.000 assistents, cantant, ballant i sense distàncies de seguretat, encara que amb mascaretes, als quals es faran tests ràpids de Covid-19. Es tracta d'una prova pilot liderada per l'Hospital Ca Ruti de Badalona que compta amb el suport del festival Primavera Sound. Així ho han explicat en una entrevista a RAC Boris Revollo, mèdic internista de l'hospital badaloní, i el president de l'Associació de Sales de Concert de Catalunya (ASACC), Lluís Torrents.

La prova pilot consistirà en un concert amb més d'un miler de persones que el mateix dia hauran de sotmetre's a un test ràpid d'antígens per detectar si tenen coronavirus i que, els dies posteriors, seran objecte d'un seguiment per a determinar si hi ha hagut contagis i contrastar l'eficàcia de les proves. Malgrat que no hauran de respectar distàncies ni altres mesures de seguretat habituals en els concerts arran de la pandèmia, el públic haurà de portar mascareta i haurà de rentar-se amb freqüència les mans amb gel hidroalcohòlic.

«Necessitem intentar tornar a la normalitat el més ràpid possible. Volem demostrar amb un test d’antigen, que és ràpid, que aquella persona pot participar en un esdeveniment amb un gran número de persones, i així reactivar una part de l'economia», ha insistit Revollo. «A banda de poder obrir, les sales es convertirien en punts massius de fer test. Sempre hem dit que volíem treballar per ser part de la solució i no del problema», ha afegit Torrents.

Primer pas per permetre esdeveniments multitudinaris

L'investigador de Can Ruti ha assegurat que l'objectiu és «demostrar amb un test d'antigen, que és ràpid, que aquella persona pot participar en un esdeveniment amb un gran nombre de persones», i ha afegit que aquesta iniciativa pot contribuir a «reactivar una part de l'economia». D'altra banda, Lluís Torrents ha destacat que aquest concert permetrà analitzar les interaccions entre els assistents al concert i comprovar després si hi ha hagut algun tipus de transmissió o no.

Els resultats de la prova pilot seran claus per a determinar si poden permetre's actes que concentrin un gran nombre de persones, tant de l'àmbit cultural i espectacles com a esdeveniments esportius.  «De fet, seria un primer pas perquè es facin reunions amb un major número de persones: un concert, un espectacle de màgia, teatres o camps de futbol», ha conclòs Boris Revollo.