Pla mitjà d'una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen a l'interior del bus del Banc de Sang a Alcanar

Comença a rebre la dosi de record a Catalunya a partir d'aquesta setmana un nou grup

La disminució de la resposta immunitària amb Janssen es produeix abans que amb les altres vacunes

El Departament de Salut ha començat a partir d'aquesta setmana del 15 al 21 de novembre a administrar les dosis de record de la vacuna Janssen per a aquelles persones que fa més de tres mesos que van rebre aquest vaccí. 

Unes 350.000 persones van rebre la monodosi de Janssen al territori català, d'entre les quals 850 sense identificació sanitària.

Els centres ja han començat a citar

El col·lectiu que ja pugui rebre aquesta dosi de record, serà citat pels centres d'atenció primària (CAP). De moment, se seguirà aplicant l'estratègia actual de vacunació, tot i que es posaran en marxa noves eines a partir de finals de novembre.

A més, els centres que disposen d'una història clínica informatitzada, tindran a l'abast del públic, en un parell de dies, un apartat específic de vacunació on els usuaris podran demanar cita per rebre el vaccí en una de les ubicacions estipulades per la web.

Una disminució de la resposta immunitària

El Departament de Salut ha afegit que les persones que han rebut el vaccí de Janssen, són aquells que, segons han observat, presenten una baixada de la resposta immunitària més greu respecte les altres vacunes a partir dels tres mesos.

D'aquesta manera, Salut recomana als usuaris l'administració d'una dosi de record, després de com a mínim tres mesos d'haver rebut la vacuna Janssen. No obstant això, aquells que van ser positius en Covid-19 abans de rebre la primera dosi, no rebran aquesta de record, ja que aquestes persones estan més protegides.