Imatge d'un dels anuncis del Departament de Salut a l'aplicació de cites Tinder

La darrera iniciativa de Salut per ampliar la vacunació: anuncis a Tinder

La campanya publicitària a l'aplicació de cites s'allargarà durant dues setmanes

El Departament de Salut continua treballant per conscienciar la població que encara no s'ha vacunat. En aquest sentit, ha iniciat una campanya a l'aplicació de cites Tinder per ampliar la vaccinació contra la Covid-19 entre les persones d'entre 20 i 49 anys, que són les que presenten una cobertura més baixa. Aquesta és la primera vegada que la Generalitat té presència en aquesta xarxa social.

Els anuncis de la campanya, que s'allargarà durant dues setmanes, simulen un perfil de Tinder de la vacuna contra la Covid-19, fent servir el llenguatge propi de l'aplicació i dirigint l'usuari a clicar a la web Vacuna Covid per reservar una cita. La vacuna apareix en diverses situacions com fent esport, cuinant o fent-se una selfie, i es poden veure missatges com «si encara no ens hem vist, demana'm una cita» o «és un 'match'».

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha remarcat en roda de premsa la importància de la vacunació, tant en aquells que encara no han rebut cap dosi com aquells que han de rebre la dosi de reforç. En aquest sentit, Cabezas també ha posat èmfasi en la necessitat de posar la dosi de reforç a aquelles persones que s'han vaccinat amb la monodosi de Janssen.

La vacunació entre les persones d'entre 20 i 40 anys, per sota del 80%

Durant la seva compareixença aquest dimarts, Carmen Cabezas ha explicat que la vacunació de les persones d'entre 20 i 40 anys està per sota del 80%. En aquest sentit, ha explicat que en la franja d'edat 35-39 anys, el 79,5% de les persones han rebut la primera punxada, mentre que el 76,8% tenen la pauta completa.

Pel que fa a les persones de 30 a 34 anys, el 76,2% tenen la primera dosi, mentre que el 73% estan toralment vaccinats. Finalment, en la franja d'entre 20 i 29 anys, el 79,3% tenen una vacuna administrada i el 75,7%, la pauta completa. A la franja d'entre 40 i 49 anys el percentatge està per sobre del 80%, però encara lluny del 90%.

Cabezas ha fet una nova crida a vacunar-se, tot recordant que la pauta completa de vaccinació redueix de manera rellevant el risc d'infecció greu o de mortalitat. En aquest sentit, ha recordat que més de la meitat de les persones que estan a l'UCI a causa del coronavirus no estan vaccinades.