Pla mitjà d'una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen a l'interior del bus del Banc de Sang a Alcanar

El Departament de Salut cancel·la cites de vacunació per un error

Han rebut un missatge les persones que han passat la Covid i han sol·licitat cita per a vacunar-se

Els últims canvis del Departament de Salut en la campanya de vacunació han provocat un dalt a baix en les darreres hores. Arran dels canvis en l'administració del vaccí a les persones que han passat la Covid-19, hi ha hagut un error al sistema de gestió de cites. 

Al llarg del divendres moltes persones han rebut un missatge cancel·lant-los la cita que tenien per anar a rebre la vacuna, segons explica NacióDigital. Una incidència que només ha patit una part de la població.

En concret, aquest missatge l'han rebut només les persones que han passat la malaltia i en les últimes hores han sol·licitat rebre el vaccí amb el canvi de protocol que ha aplicat Salut. 

El missatge ha sorprès als que han demanat cita prèvia. En aquest se'ls informava que es cancel·lava l'hora per a rebre la vacuna perquè han donat positiu en Covid-19 en un test. A més, també deia que serien citats més endavant.

Un error

El Departament de Salut ha reaccionat de pressa a aquest incident amb les cites de vacunació amb els que han passat la Covid-19. Segons el citat mitjà, en detectar aquest error s'ha solucionat.

En aquest sentit, totes les persones que han rebut el missatge cancel·lant la cita en rebrà un de nou. L'SMS que arribarà als mòbils informarà de la confirmació del dia, l'hora i el lloc on havien sol·licitat vacunar-se. Així, ja podran rebre el vaccí.

Canvis en la vacunació dels que han passat la Covid

Les noves modificacions permeten rebre la vacuna contra la Covid més aviat. En un primer moment, els contagiats havien d'esperar sis mesos en rebre el vaccí, fet que va canviar abans en els majors de 65 anys o amb patologies de risc.

Ara, els menors de 65 anys que han patit la malaltia, només hauran d'esperar dos mesos des del diagnòstic. Abans, se n'havien d'esperar sis.

En aquest sentit, s'administrarà una única dosi a aquells que no tinguin cap vacuna administrada. A més, es recomana administrar vacunes amb pauta de dues dosis, Pfizer o Moderna. En cas d'haver rebut la primera, s'administrarà la segona dosi en el mateix període de temps.