Pla mitjà d'una infermera administrant la vacuna a dona al CAP Rio de Janeiro de Barcelona

Salut comença la vacunació contra la grip a Catalunya: els detalls de la campanya

Les persones majors de 70 anys rebran de forma simultània la tercera dosi del vaccí contra la Covid-19

El Departament de Salut ha iniciat la campanya de vacunació contra la grip aquest dilluns. Segons ha explicat la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha explicat que l'objectiu que s'han marcat és arribar al 75% de població d'edat avançada. La gran novetat d'enguany és que les persones majors de 70 anys podran rebre la tercera dosi del vaccí contra el coronavirus de manera simultània.

Cabezas ha comentat que, enguany, els nivells de circulació del virus de la grip són «menors» que durant l'època prèvia a la pandèmia, tot i que ha avisat que estan «augmentant». La secretària de Salut Pública ha afegit que «no sabem com serà enguany, però serà diferent de la de l'any passat». En aquest sentit ha assenyalat que tot apunta que el virus es concertarà sobretot entre els mesos de desembre i març.

Ja es pot demanar cita per vacunar-se

Salut ha presentat la campanya aquest matí al CAP Rio de Janeiro de Barcelona sota el lema 'Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't ara contra la grip'. En total, hi ha 1,57 milions de dosis de la vacuna —120.000 més que la campanya passada—, destinades a diferents col·lectius, com persones de més de 60 anys, personal sanitari i sociosanitari, les dones embarassades i les persones amb malaties de risc.

Les persones que formin part d'aquests col·lectius i que vulguin vacunar-se poden demanar cita a través del web de programació de visites del Departament de Salut o a través de La Meva Salut. Així mateix, també ho poden fer a través del seu centre d'atenció primària (CAP). En aquest sentit, els CAP també apostaran per la vacunació oportunista, oferint el vaccí a les persones que vagin a visitar-se al metge.

El Departament de Salut no vol congestionar els fluxos circulatoris dels CAP i per això s'han tornat a habilitar punts de vacunació en espais annexos i comunitaris. Concretament, n'hi haurà prop de 400 arreu del país, entre punts externs i comunitaris —com centres cívics, casals, biblioteques, museus o pavellons—, així com annexos i mòduls.