Sanitaris atenent un pacient de coronavirus

Salut confessa: la mala previsió que van fer aquest estiu amb la Covid

Cabezas ha reconegut que «està costant» baixar el nombre d'ingressos a les UCI, però confia que passarà «aviat»

El pic de contagis de la cinquena onada comença a doblegar-se a finals de juliol. Aquest descens, però, no es va veure traduït en el nombre d'ingressos als hospitals o a les Unitats de Cures Intensives (UCI). De fet, els experts alertaven i feien una crida a la vacunació i a extremar les mesures de seguretat.

Aquest dimecres, 11 d'agost, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una entrevista al diari 'Ara' ha reconegut que «està costant» que baixin els ingressos a les UCI. Tot i això, ha confiat que s'aconseguirà reduir el nombre d'ingressats «aviat».


Respecte a la corba de crítics, Cabezas ha comentat a la periodista de l''Ara', Gemma Garrido, que esperaven que baixés de manera «clara». No obstant això, encara està en fase d'«estabilització».

Segons Cabezas, l'evolució de l'onada als hospitals és amb forma de «dents de serra». La secretaria de Salut Pública ha assenyalat que les oscil·lacions que hi ha a la corba són pel comportament de la població. En concret, ha apuntat que hi ha una «discordança» entre el que passa als centres sanitaris i el que es viu al carrer.

Vacunació sense cita prèvia

Durant l'entrevista del diari 'Ara', Cabezas ha recordat la importància de les mesures de seguretat i la vacunació. Respecte a aquest últim tema ha mencionat que Salut disposa de 200.000 cites a partir dels 12 anys. Fins i tot ha apuntat que qui vacunar-se ara trobarà cita a «qualsevol punt».

Carmen Cabezas ha reconegut que hi pot haver un «repunt» de la demanda de cites a finals d'agost. Per això, ha reiterat que ara és el millor moment per fer-ho.

Justament, aquest dimarts a la tarda, Salut va obrir la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia. La ciutadania que vulgui accedir al servei només haurà d'apropar-se a un centre amb aquesta possibilitat. Concretament es podrà rebre la vacuna entre les 16.00 hores fins a les 20.00. 

Cal mencionar que la vacunació serà possible sempre que la persona tingui tots els requisits per rebre-la. Tot i això el departament demana a les persones amb una segona dosi que demanin cita per internet per a «contribuir al bon funcionament i organització» del sistema.

Des de Salut han explicat: «Impulsem la vacunació sense cita aquest mes d'agost per augmentar la cobertura poblacional i començar el curs amb la màxima protecció».