Pla detall d'una dona rebent la vacuna al Palau Firal de Manresa. Imatge de l'1 de març del 2021

Salut ho confirma: Els nascuts entre el 1962 i el 1971 ja poden demanar cita per vacunar-se contra la Covid-19

La franja s'ha allargat sis anys més, fins als 50 anys

La vacunació contra la Covid-19 no frena a Catalunya. Les darreres setmanes s'ha accelerat molt la campanya, ampliant la franja d'edat fins als 56 anys els darrers dies i arribant al rècord de 400.000 vacunes inoculades en una sola setmana a Catalunya. Ara, el Departament de Salut ha anunciat aquest mateix dimecres, 12 de maig, que tota la franja de persones nascudes entre el 1962 i el 1971, és a dir, d'entre 59 i 50 anys, ja poden demanar cita per vacunar-se.

Fins ara el topall havia quedat en els nascuts el 1965, però Salut ha decidit ampliar la franja sis anys més, fins al 1971. D'aquesta manera, ara la campanya està concentrada en la franja d'edat entre 50 i 59 anys, i s'anirà cridant a la població a mesura que vagin arribant més dosis.

Així doncs, les persones que compleixin amb el requisit de l'edat, al llarg de les setmanes vinents rebran un missatge de text (SMS) als seus telèfons mòbils on se'ls informarà que són un col·lectiu cridat a la vacunació. De totes maneres, ja poden demanar la seva cita a través del web que ha habilitat el Departament de Salut, vacunacovidsalut.cat

«Ho desitjava tothom des de feia un any»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat que la intensitat de vacunació a Catalunya «és alta i molt gran», i és que ja s'han superat els 3 milions de dosis posades. Vergés ha destacat que població s'està vacunant, «ho vol fer i en té ganes» perquè és «la resposta» a la pandèmia i ha repercutit en una davallada de les dades de contagi, d'ingressos i de pacients a les UCI. «Ho desitjava tothom des de feia un any. El gran canvi és la vacunació i l'esforç que ha fet el sistema de salut i ens cal donar temps a la vacunació per anar avançant i recuperar la vida», ha dit.