La nova vacuna contra la COVID-19 no necessita agulles

Salut confirma que s'han detectat els primers casos de 'flurona' a Catalunya

Gemma Craywinckel, directora del CatSalut, ho ha explicat en roda de premsa | Els casos detectats en pacients són «anecdòtics i lleus»

La 'flurona' ja ha arribat a Catalunya. Han passat poques hores de la detecció dels primers casos de pacients amb l'anomenada 'flurona' o la doble infecció per coronavirus i grip, que s'han detectat casos al territori català.

Així ho ha anunciat la directora del Servei Català de Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, en una roda de premsa on s'ha anunciat un nou protocol dels positius per test d'antígens a Catalunya, els quals podran informar a les farmàcies de la seva infecció. 

La 'flurona': la doble infecció per covid i grip

No era suficient amb un virus, que ara en són dos. Israel ha estat el primer país del món en detectar aquesta doble infecció per coronavirus i grip. Batejada com 'flurona', també ha arribat a Catalunya per quedar-se. 

I no és d'estranyar. Ho ha fet de la mateixa manera que ho han fet les variants òmicron o delta, en onades passades, però amb aquesta també es vol mantenir la calma. Gemma Craywinckel ha explicat que els casos detectats en pacients són «anecdòtics i lleus».

D'aquesta manera, la conselleria de Salut encapçalada per Josep Maria Argimon, ja té constància d'aquesta malaltia als hospitals de Catalunya. Tot i això, encara es treballa amb peus de plom.

Són quadres «lleus, amb poca rellevància» i estan dins la normalitat per la «coexistència de dos virus que circulen», ha explicat la directora del CatSalut. 

No es fan pronòstics

Al llarg del matí, l'expert Robert Güerri ja alertava que la 'flurona' arribaria tard o d'hora a Catalunya. En aquest cas, ha estat ben d'hora, però ha advertit que no es faran pronòstics sobre aquesta malaltia. 

«Hem de veure l'impacte real que té i comprovar què passa quan els dos virus s'ajunten i circulen de forma intensa», ha assenyalat Güerri, en una entrevista a CatalunyaRàdio.

Mentre s'està a l'expectativa d'aquesta fusió de virus, Güerri ha confirmat que «ara mateix no hi ha risc de col·lapse als hospitals». Un fet que és gràcies a l'efecte de la vacunació contra la covid-19.

Tot i això, els efectes d'òmicron es veuran passades les festes de Nadal. Una situació que podria anar a «pitjor» per les reunions familiars i celebracions que s'han fet. Però insisteix que «en els pròxims deu dies veurem el pic d'òmicron».