Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus

Salut farà cribratges sistemàtics als treballadors de les residències a partir de la setmana vinent

Argimon diu que és «importantíssim» pensar si cada trobada o reunió entre familiars o amics és «estrictament necessària»

Salut farà cribratges «sistemàtics» i prolongats en el temps als treballadors de les residències de gent gran a partir de la setmana vinent. Així ho ha anunciat en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha dit que si el virus circula a la comunitat, és «lògic» que entri a les residències a través del personal. Per això, ha dit, se sol·licitarà un cribratge que funcionarà com ja es va fer els mesos d'abril i maig. Les proves es faran cada dues o tres setmanes. Tant Argimon com el coordinador de la unitat covid, Jacobo Mendioroz, han fet una crida a rebaixar la interacció social en general apuntant que la seguretat d'una residència o una escola depèn dels casos que hi ha a la comunitat.

«És importantíssim que cada trobada que fem pensem si és estrictament necessària o no», ha apuntat Argimon, que ha destacat que cal ser «capaços» de fer baixar la corba, ara estable, i que vagi «en descens».