Primer pla del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, atenent els mitjans de comunicació a Àger.

Salut demana no fer sopars d'empresa per Nadal: «Clarament, no»

Argimon descarta ara com ara el certificat covid en infants i marca com a prioritat la tercera dosi en els majors de 60

La pandèmia segueix a l'alça en aquesta sisena onada a Catalunya. Les mesures aplicades pel Govern de la Generalitat s'han allargat dues setmanes més, l'administració de la dosi de reforç avança i s'ha confirmat l'inici de la vacunació als infants de 5 a 11 anys. 

Tot plegat es fa per aturar els contagis i complicacions per la covid-19 a Catalunya. Després del pont de la Puríssima, on encara no se'n poden extraure conseqüències de la pandèmia, les festes de Nadal són a l'horitzó.

Un fet que implica celebracions familiars, d'amistats i de les empreses. D'aquestes últimes, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, n'ha parlat a TV3 i ha recomanat no fer aquesta classe de sopars. 

Recomana no fer sopars d'empresa

Clar i breu. Josep Maria Argimon ha demanat no fer sopars d'empresa per Nadal amb l'únic objectiu d'evitar contagis de la covid-19, ja que preveu que coninuïn creixent almenys en els pròxims dies. 

En ser preguntat a TV3, el conseller ha assenyalat que «no farem sopar de Nadal amb els companys de la conselleria», per acabar amb un contundent «clarament, no». D'aquesta manera Argimon afirmava que és millor no fer sopars de Nadal.

En espera de com evoluciona la situació, sobretot tenint en compte la interacció del pont de desembre, no s'ha oposat a fer els àpats en família per les festes perquè s'ha de «normalitzar el màxim possible» Nadal.

El conseller ha advertit que els sopars de feina de Nadal impliquen molta interacció social i ha afirmat que es poden «estalviar». Amb tot, el conseller no s'ha oposat als àpats en família per Nadal i tampoc ha posat per ara límit de persones a taula.
 

La vacunació als infants

Una de les notícies de les últimes hores ha estat l'inici de la vacunació contra la covid-19 als infants de 5 a 11 anys. «La vacuna infantil és segura i eficaç, autoritzada per l'EMA», assenyala a TV3 el conseller de Salut. 

En aquest sentit, els infants que rebin les dosis tindran el certificat covid. Tot i això, Argimon ha descartat ara com ara demanar-lo en aquest grup d'edat. A més, adverteix que es pot produir un cert «col·lapse» quan es comenci a demanar la cita prèvia.

El conseller ha afirmat que la prioritat de Salut són les terceres dosis en majors de 60. A més, ha donat per fet que se n'acabarà posant a tota la població.