Una sanitaria amb la AstraZeneca a les seues mans

Salut ja dona cita per vacunar una nova franja d'edat

Ja poden demanar hora les persones d'entre 60 i 69 anys que han de rebre la segona dosi d'AstraZeneca

La campanya de vacunació continua en marxa a Catalunya. Gairebé el 31% de la població catalana ja té la pauta completa, mentre que un 50,2% de més de 16 anys ja ha rebut la primera dosi.

El procés per immunitzar la població continua en marxa i, des d'aquest dilluns, un nou sector de la població pot demanar cita per vacunar-se. Es tracta de les persones d'entre 60 i 69 que han de rebre la segona dosi d'AstraZeneca.

Crida a la gent d'entre 60 i 69 per rebre la segona dosi d'AstraZeneca

Salut ha obert aquest dilluns a la tarda el procediment per donar cita a les persones de 60 a 69 anys que han de rebre la segona dosi d'AstraZeneca.

Es tracta dels ciutadans nascuts entre el 1961 i el 1952 que fa quasi tres mesos que van rebre la primera dosi. S'han començat a enviar SMS a les persones que compleixen aquesta setmana les 11 o 12 setmanes de la primera dosi. A tots se'ls convoca a programar-se la cita a través de la web.

El Departament de Salut assegura que disposa de suficients dosi d'AstraZeneca per cobrir aquest tram de la vacunació. Les persones dins d'aquest grup d'edat podran demanar cita a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va assenyalar el passat dijous que les primeres persones d'entre 60 i 69 anys ja els tocava rebre la segona dosi. I és que aquest és l'interval considerat òptim per a la immunitat.

En qualsevol cas, la secretària de Salut Pública va exposar que, en un principi, es buscava vacunar amb segona dosi al voltant de la setmana 12. L'objectiu era arribar a més població, però ara l'objectiu és intentar avançar-la cap a la setmana 10.

El motiu és intentar aconseguir una més gran protecció davant de la variant Delta, coneguda com índia, que s'escapa de forma parcial, sobretot amb primera dosi.