Imatge d'un jove després de vacunar-se a l'EAP Terra Alta de Gandesa

Salut obre la vacunació sense cita prèvia

La campanya començarà aquest dimarts 10 d'agost | Poden anar als punts de vacunació en un horari de 16 a 20 hores

El Departament de Salut ha impulsat una nova estratègia en la campanya de vacunació. La població de Catalunya es pot vacunar sense la necessitat de tenir una cita prèvia en els punts de vacunació distribuïts arreu del país, en horari de 16 a 20 hores de la tarda.

Una mesura que s'ha implantat a partir d'aquest dimarts, 10 d'agost, i té l'objectiu principal d'augmentar la cobertura poblacional durant el mes d'agost. A més a més, també es vol començar el curs escolar amb la màxima protecció possible.

De totes maneres, per contribuir al bon funcionament i organització d'aquests punts, s'hauria de continuar demanar la cita prèvia per Internet.

Comença la vacunació sense cita prèvia

La nova estratègia del Departament de Salut vol avançar en la campanya de vacunació i, així, que hi hagi més gent amb les dosis del vaccí. A més, en el cas que sigui necessari, serà possible rebre la segona dosi en els punts de vacunació.

D'aquesta manera es vol facilitar que la tornada a l'entorn educatiu i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura. Amb un augment de cobertura de la vacunació, hi haurà més protecció, especialment, davant la variant Delta que és molt més transmissible.

En cas de començar el curs amb les cobertures vacunals, s'espera poder evitar quarantenes i aïllaments que trenquen la presencialitat als centres escolars id e treball.

Les vacunes disponibles a Catalunya

Durant aquesta setmana, Catalunya ja ha rebut un total de 496.000 dosis de la vacuna Pfizer  i en els pròxims dies n'arribaran 142.500 de la Moderna.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que «la vacunació requereix dues dosis, separades en 3 o 4 setmanes. Si s’inicia ara, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte per protegir-nos abans començament del curs o de la tornada a la feina. El millor moment és ara».

Durant les darreres dues setmanes, s'ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies. Així mateix, han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació.

Els contagis diaris

A Catalunya, actualment, hi ha 3.000 nous casos diaris de persones que contrauen la Covid. Hi ha al voltant de 2.000 persones ingressades i 600 pacients a l'UCI. Especialment, això succeeix entre els grups d'edat de 30 a 50 anys que encara no han estat vacunats amb la pauta completa.

«Són els grups d’edat que majoritàriament estan sent ingressats ara a les UCI, i que no tenen la pauta completa de vacunació.  Fem una crida a la vacunació de totes les persones d'aquestes edats encara no vacunades. La vacuna és la millor protecció», ha explicat Carmen Cabezas. 

Cal continuar complint totes les mesures de protecció recomanades: distància, rentat de mans, mascareta, ventilació d’espais i fer l’aïllament correctament.