Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient

Salut obre la vacunació de la franja d'edat d'entre 40 i 44 anys

Obren la vacunació de la franja d'edat d'entre 40 i 44 anys | Cabezas fa una crida a vacunar-se el cap de setmana, perquè hi ha moltes cites que no s'omplen

S’obre una nova fase de vacunació a Catalunya. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dijous l'obertura de la vacunació per a la franja d'edat d'entre 40 i 44 anys.

Es tracta de les persones nascudes entre els anys 1977 i 1981. Justament aquest dilluns van començar a ser immunitzats els ciutadans d'entre 45 i 49.

Carmen Cabezas ha aprofitat per fer una crida a la població perquè també es vacuni en cap de setmana, ja que hi ha moltes cites disponibles que no s'omplen.

Janssen, Pfizer i Moderna 

Són les tres vacunes previstes per a aquesta nova franja d'edat. Es tracta de les vacunes amb més existències a Catalunya. La comissió de Salut Pública va autoritzar aquest passat dimarts, 8 de juny, vacunar amb una monodosi. 

Ara les persones citades ja poden anar demanant hora a través de la web. D'altra banda, també cal esmentar que Salut anirà enviant l'SMS de vacunació. Aquest els redirigirà a l’aplicació web per escollir hora, dia i lloc de vacunació.

Salut, per tant, tanca així una nova franja d’edat de vacunació. Ara només resta saber quan s’iniciarà la vacunació entre els 16 i els 39 anys. Ja que Salut sí que va esmentar que tenia previst vacunar els joves entre 12 i 16 anys abans del setembre. Ara, per tant, Catalunya enceta la recta final d’aquesta fase de vacunació.