Pla mig de Josefa Pérez, la primera persona a Catalunya en rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19

Salut anuncia que aviat obrirà la vacunació amb tercera dosi de la franja de 40-49 anys

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, diu que hi ha milers de cites disponibles per rebre la dosi de reforç

El Departament de Salut obrirà «en els pròxims dies» la vacunació de reforç contra la Covid-19 per a les persones d'entre 40 i 49 anys. Ho ha anunciat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una entrevista al diari 'La Vanguardia', en què ha assegurat que hi ha dosis suficients per a totes les franges d'edat obertes actualment. En aquest sentit, ha dit que hi ha 160.000 cites fins al 31 de desembre i 400.000 fins al 31 de gener.

Aquest dimecres, el Departament de Salut ja permet demanar cita per rebre la punxada de reforç a les persones d'entre 50 i 54 anys, després que ahir s'obrís a la franja de 55 a 59 anys. En l'entrevista amb el citat mitjà, però, Cabezas ha assenyalat que s'estan trobant que hi ha gent que està posposant la vacunació amb la tercera dosi fins després de les festes de Nadal.

La secretària de Salut Pública ha comentat que ho fan per evitar trobar-se malament en aquestes dates assenyalades, tot i que ha alertat del risc que corren de contagiar-se. «És un problema amb el qual ens estem trobant i que ens preocupa», ha assegurat Carmen Cabezas.

«Anirem pas a pas»

En l'entrevista amb el diari 'La Vanguardia', la secretària de Salut Pública ha descartat demanar més dosis al Ministeri de Sanitat, ja que no hi ha un problema de falta de vacunes. En aquest sentit, ha dit que l'estratègia per administrar la tercera dosi a la població es farà «pas a pas», prioritzant les persones majors i amb problemes de salut.

Sobre aquesta qüestió, Cabezas ha assegurat que «comprenem que hi hagi persones més joves que vulguin rebre aviat la seva tercera dosi, i ens sembla molt positiu, però volem evitar que algunes persones vulnerables hagin de retardar la dosi de reforç perquè unes altres que són menys vulnerables passin abans».

Ara com ara, el Departament de Salut està vacunant els infants d'entre 5 i 11 anys i a aquelles persones que encara no han rebut la pauta completa. Així mateix, també s'estan administrant dosis de reforç a les persones majors de 50 anys i a aquells que van rebre els vaccins de Janssen o AstraZeneca, que tenen menys eficàcia davant la variant òmicron.