Els experts adverteixen de la urgència de la vacunació per evitar que les persones més vulnerables arribin als hospitals.

Salut assegura «una bona notícia» de la pandèmia a Catalunya

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que la sisena onada comença a desaccelerar

Les últimes dades epidemiològiques del Departament de Salut es mantenen en les darreres dates pel que fa als nous casos de coronavirus —exceptuant les dates festives, on baixen—. Unes circumstàncies causades per la nova variant òmicron i que ha provocat l'augment de la pressió hospitalària.

En aquest sentit, el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dissabte que la situació de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya està encara en ascens. Tot i això, és molt optimista en el futur de la pandèmia, ja que comença a desaccelerar: «Això és una bona notícia».

En declaracions als periodistes després de visitar la marató de donació de sang a la Universitat de Barcelona (UB), ha explicat que la majoria de persones que van als centres d'atenció primària «per sort tenen poca gravetat», tot i que ha demanat evitar anar-hi si no és essencial.

Sobre les gairebé 500 persones ingressades aquest dissabte a les Unitats de Cures Intensives (UCI), ha dit que més del 60% estan intubades: «No és res banal, estan intubades o fa setmanes que estan ingressades, és un ritme que hem d'analitzar molt bé com evolucionen».

«D'això dependrà clarament si hem o no hem de desprogramar altres intervencions no urgents», ha dit, tot i que ha indicat que la intenció del sistema sanitari és poder donar resposta a totes les necessitats.

El protocol a les escoles

En relació amb el nou protocol de quarantenes a les escoles que ha anunciat el Govern central, ha lamentat que encara no estigui tancat aquest dissabte al matí, a dos dies de reprendre el curs escolar, motiu pel qual ha demanat que es faci amb «una mica més de temps i tranquil·litat».

Ha recordat que el nou protocol encara s'ha de comunicar i detallar «a moltíssima gent», com la comunitat educativa, famílies i alumnes i professionals sanitaris.

A més, sobre les proves de detecció als alumnes, ha dit que les proves d'antígens als nens de més de sis anys es faran a les farmàcies, mentre que les dels de menys es faran a centres sanitaris perquè qualsevol «infermera de pediatria ho fa millor».