Pla mitjà d'una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen a l'interior del bus del Banc de Sang a Alcanar

Salut parla sobre la tercera dosi a les residències al setembre: «S'està estudiant»

La secretària de Salut Pública ha explicat que es contempla vacunar aquelles persones amb trasplantaments o amb un tractament immunosupressor

En una entrevista a 'El Periódico' el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aquest dilluns, va apuntar que la tercera dosi no estava ni descartada ni en cartera. Tot i que va valorar que era prematur pensar amb això.

Aquest dimecres, 4 d'agost, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, se li ha preguntat per una possible tercera vacuna per a les residències a partir de setembre. Cabezas ha apuntat que sobretot s'està estudiant el fet que la tercera dosi sigui per a les persones amb problemes d'immunosupressió.

De fet, la secretària de Salut Pública ja havia parlat sobre aquest tema el passat 28 de juliol. En aquell moment, Cabezas va recalcar que era més important arribar a un nombre més elevat de població vacunada completament que iniciar la vacunació de la tercera dosi.

«Primer assegurem que tota la població pot tenir la pauta completa de vacunació», argumentava. A més, va assegurar que la millor estratègia per tallar la propagació del virus és aconseguir més immunitzats.

Tot i això, va matisar que s'estava plantejant vacunar per tercera vegada «en un període relativament curt de temps» a les persones amb trasplantaments o amb un tractament immunosupressor. Tal com a recordat aquest dimecres.

Alemanya ha avançat que hi haurà tercera dosi al setembre

A més de Catalunya, ja hi ha altres països que s'han plantejat implementar la tercera dosi de la vacuna per millorar la immunitat de la població. Sobretot, per aquells sectors o col·lectius que tenen més risc de patir situacions compilades amb la Covid-19.

De fet, Alemanya, aquest dimarts va explica que al setembre començaria a oferir la tercera dosi a aquesta població més vulnerable. Segons explica el mitjà alemany 'DW', els ministres de Salut dels 16 'land' del país van aprovar aquest pla.

El mitjà alemany també va emmarcar la situació com una acció contra la ràpida expansió de la variant Delta de la Covid-19. A més, de la possibilitat que la immunitat amb la vacuna disminueixi amb el pas del temps.

 

Israel ja està administrant aquesta tercera dosi del vaccí

Israel és un dels països on la vacunació està més avançada. Segons les últimes dades disponibles, un 62% de la ciutadania té la pauta de vacunació completa.

No obstant això, l'un d'agost es van començar a vacunar als majors de 60 anys amb la vacuna de Pfizer-BioNTech. Israel va ser el primer país a anunciar que prendria aquestes mesures i per tant, ara, és el primer que les ha implementat.