El conseller de Salut, Josep Maria Argimon i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas

Argimon ho acaba d'anunciar: la prova de la Covid-19 que Salut recupera

Salut està estudiant de quina manera ho implementa per tal que les proves tinguin «el menor impacte» possible en el sistema

El Departament de Salut reprendrà en les pròximes setmanes la realització de proves PCR o tests d'antígens (TA) als contactes estrets de persones amb la Covid-19. Així ho ha confirmat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha afegit que estan estudiant de quina manera es poden recuperar les proves amb «el menor impacte» possible en el sistema sanitari.

En aquest sentit, cal recordar que el passat mes de juliol el Departament de Salut va deixar de fer les proves diagnòstiques als contactes si no tenien símptomes, ja que l'atenció primària tenia llavors un gran volum de feina a causa de la cinquena onada.

D'altra banda, Salut aposta per incrementar les cobertures vacunals contra la Covid-19, situant entre els grups prioritaris les persones d'entre 20 i 34 anys i les dones embarassades. En aquest sentit, el 47,2% de les embarassades han rebut la primera dosi, mentre que el 31,8% tenen la pauta completa.

Argimon demana prudència sobre la reobertura de l'oci nocturn

D'altra banda, el conseller de Salut ha demanat prudència sobre la reobertura de l'oci nocturn. En aquest sentit, ha recordat que les pròximes setmanes són «crítiques» per l'evolució de la pandèmia, ja que la tornada a l'escola i a la feina augmentarà la mobilitat i la interacció, motiu pel qual ha tornat a insistir a demanar «molta prudència» a la ciutadania.

Preguntat per la decisió que ha de prendre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre si manté el tancament de l'oci nocturn arran del recurs de la patronal FECASARM, Argimon ha assegurat que és conscient que hi ha sectors que ho estan passant «molt malament». El conseller de Salut, però, ha demanat «prudència. No vulguem córrer».

El conseller ha remarcat que cal «estabilitzar la baixada de contagis», ja que el sistema de salut «necessita aire».