Presentació de l'estratègia de vacunació amb vehicles mòbils de Salut

Salut reprèn una estratègia de vacunació contra la covid amb un objectiu clar

També s'establiran punts fixos a la Casa Seat de Barcelona i al centre mèdic annex de la companyia a Martorell

La pandèmia avança a Catalunya, on ja s'han superat els 1.000 ingressats per la covid-19 als hospitals catalans. Una situació complicada que ha portat al Departament de Salut a reprendre una estratègia de vacunació que va utilitzar el passat mes de juliol. 

D'aquesta manera, per apropar a molts ciutadans un lloc on poder-se vacunar, s'han habilitat dos punts mòbils. A partir d'aquest dilluns es reprendrà aquesta activitat amb dos vehicles de la companyia automobilística Seat. 

Dos camions estaran habilitats per poder rebre la dosi de la covid-19. El primer dels camions iniciarà la seva activitat a la zona de La Maquinista de Barcelona. En canvi, el segon, s'ubicarà a la zona metropolitana nord i iniciarà la vacunació dimarts i dimecres a Badalona.

Aquests punts de vacunació mòbils estaran disponibles per a tota la població que es vulgui vacunar amb cita prèvia, per facilitar la gestió en aquests punts mòbils. L'horari serà de nou del matí a vuit del vespre. 

A més d'aquests dos, també hi haurà dos punts fixos nous. Un a la Casa Seat de Barcelona i un altre al centre mèdic annex a les instal·lacions de la companyia a Martorell.

Tot i ser uns punts mòbils, els ciutadans interessats hauran de fer el procediment habitual per a rebre el vaccí. En aquest sentit, hauran de demanar cita al portal vacunacovidsalut.cat. Amb el retorn d'aquesta estratègia, Salut preveu que s'administrin 8.000 dosis diàries de vacunes contra la covid-19.

El departament del conseller Josep Maria Argimon reprèn aquests punts amb vehicles mòbils amb un objectiu clar a aquesta altura de la pandèmia. No és ni més ni menys que el d'incrementar la vacunació per seguir augmentant la immunització poblacional i minimitzar els contagis.