Una persona rebent el vaccí de la Covid-19

Salut ho acaba d'anunciar: Una nova franja d'edat pot demanar hora per la tercera dosi

Catalunya accelera el procés de vacunació davant l'increment de contagis que està provocant la sisena onada

S'obre una nova franja d'edat per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a Catalunya. Aquest dimecres, a partir de les 12 del migdia, el Departament de Salut ha obert les cites per rebre la dosi de reforç a les persones d'entre 40 i 49 anys. La decisió arriba una setmana després que s'obrís la tercera punxada a totes les persones majors de 50 anys i a aquells vaccinats amb AstraZeneca.

L'anunci l'ha fet la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, durant la darrera roda de premsa de seguiment de la situació epidemiològica a Catalunya de l'any 2021. En aquest sentit, Cabezas ha afirmat que «tenim cites disponibles», motiu pel qual s'ha decidit ampliar les franges d'edat que ja poden rebre la dosi de reforç.

Aquelles persones interessades poden demanar la cita a través del web Vacuna Covid.

Objectiu: contenir la sisena onada de la Covid-19

Catalunya accelera d'aquesta manera en el procés de vacunació, amb l'objectiu de contenir l'increment de casos que està provocant la sisena onada de la pandèmia. Els dos darrers dies, Salut ha notificat més de 23.000 nous contagis al dia, unes xifres que van acompanyades d'un increment de la pressió assistencial tant als CAP com als hospitals.

En aquest sentit, la dosi de reforç suposa un increment de l'efectivitat de la vacuna contra la variant òmicron, que continua la seva expansió a Catalunya i que en algunes zones ja s'ha convertit en majoritària.