El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant el debat de política general del 28 de setembre del 2021 al Parlament.

Salut anuncia les dues vacunes que rebran els majors de 70 anys: «simultàniament»

Argimon anuncia que es durà a terme a partir del 25 d'octubre | S'administrarà la vacuna de la grip i la tercera dosi contra la covid a aquest grup

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimecres que la vacuna de la grip i la tercera dosi contra la covid s'administraran de manera simultània a les persones majors de 70 anys. La majoria dels centres començaran amb aquesta campanya a partir del pròxim dilluns, tot i que hi ha equipaments específics que arrencaran el dia 27 d'octubre.

Argimon assegura que hi ha estudis que veuen amb bons ulls la possibilitat d'administrar dues vacunes en una,  tot i que comporta una gestió bastant complexa. Quant a la situació epidemiològica, el conseller ha vist «previsible» el repunt en el risc de rebrot i la velocitat de reproducció, i seguirà gestionant la pandèmia diàriament.

A més, quan ha estat preguntat per la implementació del certificat covid en llocs més enllà dels establiments d'oci nocturn, no ha volgut «mullar-se» i no ha donat cap xifra. Només s'ha limitat a argumentar que no dependrà tant dels indicadors com de l'impacte de la Covid-19 en la sanitat i creu que com a menys llocs s'hagi de fer, millor. 

Les residències registren menys del 0'1% total d'usuaris amb covid-19

Els centres de la gent gran de Catalunya registren un total de set positius en coronavirus, ubicats en set instal·lacions diferents, segons les dades facilitades pel Departament de Drets Socials.

La gran majoria d'aquests casos positius són persones asimptomàtiques o tenen símptomes lleus. Concretament, quatre d'aquests set es troben en centres de gent gran amb 32 professionals afectats, dos en centres per a persones amb discapacitat, quatre professionals afectats i un en centres de recursos residencials amb persones amb problemàtica social derivada de salut mental amb un treballador afectat.

Al llarg de la darrera setmana, les xifres marquen tres defuncions de residents a causa de la covid-19, mentre que la mitjana d'ingressos hospitalaris per part dels residents és de 18 per dia.

El Departament de Drets Socials indica que el 97,2% dels residents en centres residencials han rebut la primera dosi i que el 96'7% té la pauta completa. Per altra banda, el 78,4% ja ha rebut la dosi de reforç; mentre que el 92'1% de la plantilla ha rebut la primera dosi i el 91'3% la pauta completa.