Josefa Pérez, la primera persona a Catalunya en rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19.

Nou grup de vacunació: Salut posarà la tercera dosi fora de les residències

Cabezas diu que s'està discutint a nivell tècnic, però compta a injectar el reforç en els grups d'edat més elevada

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, anunciava la setmana passada el camí a seguir amb la tercera dosi de la Covid-19. L'inici havia de ser a partir d'aquesta setmana i als usuaris de les residències geriàtriques.

A Catalunya, però, es va donar el tret de sortida a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, on van assistir la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Una tercera dosi que ha de servir per «mitigar la pandèmia», segons explicava la consellera. Ara, Cabezas ha assenyalat el següent moviment de la tercera dosi, un cop administrada als usuaris de les residències.

Vacunar la gent més gran fora de les residències

Amb una campanya de vacunació estancada, la tercera dosi s'ha començat a administrar als geriàtrics. Segons les últimes dades de Salut, hi ha un 71,3% del total de ciutadans de Catalunya que han rebut la pauta completa del vaccí. 

En començar aquesta nova fase en la vacunació contra la Covid-19, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat com seguirà el procés. Salut preveu vacunar amb una tercera dosi les persones més grans que no visquin en residències en les pròximes setmanes.

Cabezas ha indicat que aquest tema és un tema que s'està discutint a la Ponència de Vacunes. Així mateix ha afirmat que administrar la dosi addicional en els majors de 90 anys «segurament serà una actuació de les properes setmanes». A partir d'aquí, s'aniria baixant a les següents franges de gent grans.

A la secretària de Salut Pública l'ha acompanyat el doctor Julià Blanco, investigador de l'IrsiCaixa al Campus Can Ruti. En la roda de premsa, ha dit que el «següent pas» de la tercera dosi serà administrar-la en els majors de 65 anys. Si bé, ha deixat clar que hi ha consens científic que no és necessària en la població general.

La setmana passada es va donar el tret de sortida amb la tercera dosi. Les primeres que es van administrar van anar destinades a les persones que viuen en residències de gent gran. Tot i això, abans que aquestes s'havia aprovat administrar-la en les persones greument immunodeprimides.