Pla detall d'un estoig amb diverses xeringues amb dosis de la vacuna contra la covid-19, al CAP de Balàfia.

Anuncien una quarta dosi per a un sector de la població a Catalunya

Sanitat aprova una quarta dosi de la vacuna per a immunodeprimits cinc mesos després de la tercera

La Comissió de Salut Pública ha tingut un dijous de decisions importants per al futur de la pandèmia. Unes decisions anunciades al llarg d'aquest matí per la ministra Carolina Darias, però que el Ministeri de Sanitat ha acabat de rematar a la tarda amb una nova decisió.

Un dels temes que s'han tractat aquest matí és el preu dels tests d'antígens. Una decisió esperada després que es disparessin els preus durant les festes de Nadal quan les famílies n'adquirien per evitar contagis de la covid. Per aquest motiu, s'ha decidit regular el seu preu a les farmàcies a 2,94 euros, com a màxim.

L'altre aspecte que s'ha anunciat és l'ampliació de la tercera dosi de la vacuna a la població entre 18 i 39 anys, començant «de forma endreçada, de major a menor». Segons ha anunciat la ministra Carolina Darias, la decisió es pren en un context d'auge de la variant òmicron a Espanya i és un pas més cap a la immunització davant del virus.

I amb la decisió del Ministeri de Salut ben recent, no s'esperava que hi hagués un nou anunci sobre l'assumpte de la vacunació. I és que s'ha anunciat que s'administrarà una quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a persones immunodeprimides, mesos després de rebre la tercera dosi.

El sector que rebrà una quarta dosi de la vacuna.

L'Estratègia de Vacunació d'Espanya ha tornat a modificar-se. Tard o d'hora havia d'arribar l'anunci de la tercera dosi de la vacuna per a la població entre 18 i 39 anys, però no s'esperava l'anunci d'una quarta dosi en un altre sector de la població.

Hores després que la ministra Carolina Darias anunciés les novetats de la tercera dosi, el Ministeri de Sanitat ha anunciat que s'administrarà una quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a persones immunodeprimides cinc mesos després d'haver rebut la tercera. 

L'organisme del Ministeri de Sanitat també ha acordat reduir de sis a cinc mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l'anterior. Aquesta havia estat una de les peticions que havia fet el Govern de la Generalitat.