Josep Maria Argimon, amb mascareta, parlant amb el puny tancat

L'SMS que Salut està enviant a tots els vacunats de Covid davant l'increment de casos

Des del Govern demanen no abaixar la guàrdia tot i haver rebut el vaccí contra el coronavirus

La cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19 continua posant Catalunya en una situació complicada. Un dia més, s'ha superat la xifra de 6.000 contagis diaris i la realitat als hospitals catalans és complicada cada dia més. De fet, actualment ja hi ha més de 2.000 persones ingressades per problemes relacionats amb el coronavirus i ja són 458 els pacients que es troben a l'UCI.

Tot i la tendència a la baixa d'alguns indicadors (amb un risc de rebrot que encara es troba per sobre dels 1.000 punts), l'explosió de contagis fa dies que dura. I aquestes jornades amb milers de nous infectats diaris, ha acabat repercutint als centres mèdics, que en els últims dies estan assumint una gran quantitat de malalts.

Davant d'aquesta situació, el Departament de Salut ha volgut fer un pas endavant i transmetre un recordatori a tota la gent que ja ha rebut algun dels vaccins contra el virus. Concretament, des de la conselleria han enviat un SMS que estan rebent totes les persones que s'han vacunat contra la Covid-19. El missatge diu «hola, davant l'increment de casos de Covid-19, tot i que t'hagis vacunat, no abaixis la guàrdia».

SMS que Salut ha enviat a tots els vacunats de Covid-19
SMS que Salut ha enviat a tots els vacunats de Covid-19 | CatalunyaDiari

L'SMS que està enviat el Departament de Salut també conté un enllaç a una pàgina on es detallen diferents consells per evitar al màxim situacions de risc. En aquesta web s'hi poden llegir diverses indicacions relacionades amb la transmissió del virus. La més destacada és el recordatori que «la vacuna et protegeix, però no et fa invencible». Es tracta d'un missatge que les autoritats fa dies que repeteixen per conscienciar la població ja vacunada que el risc continua sent present.

Reduir la interacció social, protegir-se i actuar amb responsabilitat

Salut també recomana reduir la interacció social. En aquest sentit, recorden algunes de les restriccions encara vigents a Catalunya. Aquestes són:

  • Relacionar-se només amb la teva bombolla de convivència i extremar les precaucions fora d'ella.
  • Màxim 10 persones.
  • Evitar aglomeracions.

La mobilitat també és un factor que demanen tenir en compte. Respecte a això recomanen:

  • Reduir la mobilitat.
  • Prioritzar el teletreball.
  • Extremar les mesures al transport públic.

Finalment, també demanen prioritzar els espais a l'aire lliure i protegir-les amb les mesures habituals:

  • Evitar espais tancats.
  • Mantenir sempre la distància mínima d'1,5 metres.
  • Mascareta, mans, distància i ventilació.