Tres infermeres en l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid.

Suspenen les visites en una planta d'un hospital català per un brot de Covid-19

De moment s'han detectat 14 persones positives, entre pacients i treballadors

La pandèmia encara sembla que és lluny d'acabar-se. Després d'uns mesos de relativa calma, es tornen a repetir escenes com les de fa un temps. És el que ha passat, per exemple, a l'hospital de Blanes, on s'han hagut de suspendre les visites després de detectar un brot de coronavirus que afecta pacients i treballadors.

La corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit prendre aquesta mesura un cop va confirmar la presència d'un brot de Covid-19 en una de les plantes de l'hospital de Blanes.

Concretament es tracta de la Unitat de Mitjana Estada (UMEP). Aquest dissabte dos pacients d'aquesta planta van presentar simptomatologia lleu de coronavirus i es va procedir a realitzar un cribatge. Arran d'aquest, es va confirmar que hi havia 14 positius d'entre els 18 pacients no covid que hi ha hospitalitzats. També van donar positiu de Covid-19 tres dels professionals que treballen a la planta.

És per això que s'ha decidit prendre aquesta mesura i suspendre l'entrada d'acompanyats a la Unitat de Mitjana Estada. De moment, però, es manté el règim de visites amb un sol acompanyant a la resta de plantes, de les vuit del matí a les vuit del vespre.

Els 14 pacients que han donat positiu de moment son asimptomàtics, segons ha informat Salut, i els quatre que van donar negatiu a la primera prova se'ls repetirà en els propers dies.