Un carrer de Tarragona durant el toc de queda

El toc de queda a Catalunya només s'aplicarà a alguns municipis: el Govern s'explica

S'aplicarà, només, als municipis de més de 10.000 habitants | La mobilitat nocturna estarà prohibida a les ciutats que superin els 250 casos per cada 100.000 habitants | La mesura ha de ser aprovada pel TSJC

El Govern català anunciava aquest dilluns les noves mesures per contenir la covid-19 a Catalunya. Poques hores després, aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat una modificació en una de les restriccions que s'havien anunciat.

En concret, la que implica el toc de queda arreu del territori català. Una mesura que no està en mans del Govern català, sinó que l'ha d'aprovar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

Toc de queda, però no a tot arreu

En la roda de premsa posterior al consell executiu, Patrícia Plaja ha explicat tots els detalls del toc de queda. Una mesura que s'aplicarà en els municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada de 250 casos per cada 100.000 persones en els últims set dies. 

No és la primera vegada que es prohibeix la mobilitat nocturna a Catalunya. A l'estiu, durant la cinquena onada de la covid-19, ja es va aplicar aquesta mesura, i ara en plena sisena onada, el Govern la recupera per contenir la sisena. 

Una pandèmia que viu registres de contagis de rècord i la pressió hospitalària creix cada cop més, amb una gran preocupació amb els ingressats que hi ha a les Unitats de Cures Intensives (UCI)

Les mesures per les pròximes setmanes

A última hora de la tarda es van anunciar les noves restriccions per contenir la covid-19. En finalitzar la comissió delegada van comunicar les decisions que s'havien pres durant la reunió. 

La recuperació del toc de queda entre la una i les sis de la matinada; la limitació de les reunions privades a deu persones; la reducció de l'aforament interior en restaurants al 50%; i la presència física del 70% a gimnasos, cultura, comerços i esdeveniments esportius. 

Una proposta del Govern català que ha de passar pel TSJC. En cas de ser validades per la justícia, entraran en vigor el dijous a mitjanit. 

Així mateix, hi haurà aspectes que no es tocaran tot i la situació de la pandèmia. Es tracta de les activitats escolars —els casals de Nadal—, l'activitat a les universitats i les cavalcades dels Reis d'Orient arreu de Catalunya.