Imatge d'una classe en una escola amb una nena aixecant la mà

Sanitat i comunitats ja ho han acordat: Com serà el retorn a les aules després de Nadal

A la reunió conjunta de les conferències de Sanitat, Educació i Política Universitària

La tornada a l'escola serà totalment presencial a tots els nivells d'ensenyament. Una decisió que s'ha pres aquest dimarts al matí i ho han anunciat en roda de premsa la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la ministra d'Educació, Pilar Alegría, i el ministre d'Universitats, Joan Subirats després d'una reunió que han mantingut el Consell Interterritorial de Salut, la Sectorial d'Educació i la Conferència General de Política Universitària al Palau de la Moncloa.
 

D'aquesta manera, els estudiants tornaran a les aules de manera presencial amb normalitat el pròxim 10 de gener, després de les festes de Nadal, encara que extremant totes les mesures de precaució, davant la sisena onada de la covid arreu del territori. 

Una tornada normal als centres educatius

La reunió ha anat pel camí que s'havia pogut intuir en els últims dies i la decisió final és la que s'esperava. No hi ha hagut sorpreses d'última hora i el retorn a les aules serà el previst després de les vacances de Nadal.

El Govern de l'Estat ha insistit que les aules són espais segurs i, per tant, es manté la presencialitat des de les llars d'infants fins a les universitats d'arreu del territori. Per tant, no hi haurà un retard del retorn a les aules.

En aquest sentit, els gairebé deu milions d'estudiants que hi ha, tornaran al seu centre educatiu el pròxim 10 de gener, quan acabin aquestes vacances nadalenques i amb la sisena onada arribant al seu final, en cas que ho permetin els nous contagis d'aquests últims dies o alguna nova variant que pugui arribar.

Els alumnes de totes les etapes educatives tornaran a classe a partir del pròxim dilluns, després de l'acord del Govern espanyol i totes les comunitats autònomes. Una decisió presa tot i la gran quantitat de contagis que està provocant la variant òmicron. 


A la reunió d'aquest matí al palau de la Moncloa hi han participat el Consell Interterritorial de Salut, la Sectorial d'Educació i la Conferència General de Política Universitària.

Una revisió futura

L'executiu espanyol i les comunitats deixen per a una pròxima reunió la possibilitat de revisar el protocol que s'activa en casos de positius a les aules. Sobre la taula l'opció d'eliminar les quarantenes per als alumnes d'infantil i primària de les classes on es detecti un positiu, encara que no estiguin vacunats.
 

Andalusia i Madrid ja han avançat que volen optar per aquesta fórmula que busca aïllar només els alumnes que donin positiu però no la resta de la classe, i Navarra preveu que en cas de positiu es faci un PCR a tota la classe i continuïn els alumnes que no estiguin contagiats.