Pla general de la protesta que han fet treballadors del 112 davant l'edifici d'emergències de Reus

Els treballadors del 112 podran explicar la seva problemàtica laboral al Parlament

El comitè de vaga celebra que el Departament d'Interior vulgui estudiar la viabilitat de la internalització del servei

Els treballadors del 112 de Reus i la Zona Franca compareixeran a la comissió d'Interior del Parlament per exposar la seva problemàtica laboral que els ha portat a una vaga indefinida que ja fa més de dos mesos que dura. Segons ha informat el comitè de vaga del 112 en un comunicat, així es va acordar aquest dimecres en la darrera reunió amb els responsables del telèfon d'emergències.

En aquest sentit, els treballadors han assegurat que el Departament d'Interior té la voluntat de crear una comissió d'estudi que avaluï la viabilitat d'una internalització del 112. Així mateix, el comitè de vaga ha apuntat que la nova licitació del servei inclourà una millora en el plus d'emergències que percep la plantilla, així com una actualització de l'IPC en els plusos propis del servei.

Segons els representants dels treballadors, el Departament d'Interior té la intenció d'incidir més en els aspectes formatius i psicosocials de la feina. Per la seva banda, els empleats reclamen la internalització i la creació d'un conveni propi.