Imatge d'un tren de Rodalies des de la cabina d'un altre comboi de l'R2, el 27 d'abril del 2021.

Més problemes a Rodalies per la covid: maquinistes contagiats i trens cancel·lats

La companyia treballa internament per minimitzar les afectacions

La gran quantitat de contagis de la variant òmicron de la covid-19 està afectant diversos sectors. Un d'ells és el dels trens a Catalunya, on s'han detectat positius entre els treballadors de la companyia de trens.

Per tot això, Renfe cancel·larà una desena de trens de Rodalies al llarg d'aquest divendres per baixes de maquinistes que actualment són positius per covid, segons la companyia. Actualment, Renfe té més de 40 conductors contagiats pel virus.

Segons fonts de l'operadora, s'està treballant internament per minimitzar les afectacions, que són puntuals, ja que els trajectes anul·lats són en les línies amb més freqüències i només representen una desena del miler que hi ha en un dia feiner.

Es tracta de xifres inferiors a les del cap de setmana quan es van haver de cancel·lar fins a una trentena de trens per la mateixa raó i cobrir alguns trams puntualment per carretera.
 

Les modificacions en el servei es decideixen cada tarda

Renfe estableix cada tarda les modificacions que afecten el servei de l'endemà segons l'evolució de les baixes entre els maquinistes, que poden ser per contagis de Covid-19 com per contactes estrets que s'han d'aïllar.

En aquest sentit, aquest dilluns, amb una cinquantena de conductors de baixa, s'han cancel·lat una quinzena de trens de Rodalies. Ahir diumenge, els trens afectats van ser una vintena.