Imatge d'un comboi del servei de Rodalies de Catalunya.

Afectacions a Rodalies per la Covid: trens cancel·lats per les baixes de maquinistes

No hi ha afectacions en AVE i Llarga Distància, on el servei es presta amb normalitat

La incidència de la sisena onada de la Covid-19 ha arribat a Renfe, que ha hagut de reformular el seu servei a Catalunya, cancel·lant desenes de trajectes de Rodalies i oferint, de manera puntual, transport per carretera en alguns trams. En aquest sentit, fonts de Renfe han explicat a l'ACN que l'operadora ferroviària intenta «minimitzar l'afectació», alhora que ha recordat que no és fàcil substituir els conductors de tren.

Els serveis d'alta velocitat (AVE) i Llarga Distància no es veuen afectats per les incidències i el servei es presta amb normalitat. Des de la companyia ho han justificat assegurant que és «on hi ha més mobilitat aquests dies». En aquest sentit, l'operadora ferroviària ha assenyalat que la majoria de cancel·lacions afecten línies amb freqüències més altes, com l'R1. 

Des de Renfe s'ha assenyalat que tot i aquestes incidències «sempre hi ha una garantia de desplaçament», ja que els viatgers poden esperar al següent tren o fer servir el transport alternatiu per carretera.

Les modificacions en el servei es decideixen cada tarda

Renfe estableix cada tarda les modificacions que afecten el servei de l'endemà segons l'evolució de les baixes entre els maquinistes, que poden ser per contagis de Covid-19 com per contactes estrets que s'han d'aïllar.

En aquest sentit, aquest dilluns, amb una cinquantena de conductors de baixa, s'han cancel·lat una quinzena de trens de Rodalies. Ahir diumenge, els trens afectats van ser una vintena.