Un cambrer amb guants i mascareta servint una taula en època de pandèmia

El TSJC es pronuncia i dona llum verda al passaport Covid a Catalunya

La mesura de moment durarà 15 dies

Ara ja sí. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la petició que va fer la Generalitat per implementar l'ús del passaport Covid en més àmbits. Així doncs, llum verda per posar en marxa aquesta mesura a partir d'aquest divendres.

El certificat Covid serà obligatori a partir del divendres 26 de novembre per accedir a l'interior dels bars i restaurants, així com per entrar als gimnasos o centres esportius i a les residències de gent gran. Si hi ha persones que volen accedir en qualsevol d'aquests recintes i no estan vacunats, se'ls farà un test d'antígens. Qui no haurà de tenir passaport Covid, però, seran els treballadors dels àmbits que es veuen afectats per aquesta mesura.

Així doncs, després del vist-i-plau del TSJC, el certificat Covid serà necessari en activitats dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials; locals i espais on es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals (teatre, cinema, auditori i circs...); sales i gimnasos on es practica activitat física i al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat; centres residencials; activitats d’hostaleria i restauració; congressos, convencions, fires comercials; i activitats recreatives musicals.

El Govern català va fer la petició d'instaurar l'ús del certificat Covid per evitar mesures encara més restrictives davant l'increment de contagis i persones ingressades als hospitals a causa de la Covid-19. La sisena onada ja és una realitat i les dades van augmentant dia a dia. S'espera que d'aquesta forma es pugui aturar l'increment i es torni a controlar la situació abans de Nadal.

Durant quinze dies, de moment

La mesura entrarà en marxa aquest divendres i s'estendrà durant 15 dies, és a dir, fins al 10 de desembre. El Govern català, però, no descarta ampliar la mesura més enllà d'aquesta data si la situació epidemiològica no millora.

El certificat Covid certifica que s'està vacunat contra el coronavirus o que s'ha superat la malaltia. S'haurà d'ensenyar abans d'entrar en aquests recintes, juntament amb el DNI. Els Mossos d'Esquadra ja han anunciat que per garantir que s'estigui aplicant faran inspeccions.