Imatge d'un local d'oci nocturn de Tarragona

El TSJC avala la reobertura total de l'oci nocturn amb 'passaport Covid' pels clients

Les discoteques i bars musicals de Catalunya tenen llum verda per obrir els espais interiors a partir d'aquesta pròxima mitjanit

Llum verda del Tribunal Superior de Justícia Catalunya (TSJC) a la reobertura total de l'oci nocturn amb l'exigència de presentar el 'passaport Covid' a l'entrada a partir d'aquesta pròxima mitjanit a Catalunya. Així, els magistrats de la secció tercera de la sala contenciós-administrativa han avalat el decret de la Generalitat sobre la qüestió, que també havia rebut el suport previ de la fiscalia.

En aquest sentit, el tribunal considera que el 'passaport Covid' és una mesura idònia, necessària i proporcional per reobrir un dels sectors econòmics més colpejats per la pandèmia del coronavirus. Així mateix, el TSJC considera que la mesura impulsada per la Generalitat no vulnera greument els drets fonamentals dels usuaris.

En la decisió del tribunal, que s'ha fet pública en una interlocutòria de vuit pàgines, també s'ha tingut en compte la reducció de la incidència de la Covid-19 en les darreres setmanes a Catalunya, especialment en les franges d'edat més joves, i la decisió del Tribunal Suprem del mes de setembre, en què va avalar la mateixa mesura a les discoteques gallegues.

Aforament al 70%, horaris com abans de la pandèmia i mascareta obligatòria

El decret del Govern per reobrir l'oci nocturn que ha ratificat el TSJC estableix un aforament màxim del 70% a les discoteques i bars musicals, amb uns horaris com abans de la pandèmia, fins a les 5 hores entre setmana i fins a les 6 hores durant els caps de setmana. En aquest sentit, la mascareta serà obligatòria en tot moment, excepte quan es begui, que només es podrà fer a la barra.

En aquesta reobertura dels locals interiors d'oci nocturn, es permetrà fer ús de la pista de ball, on es podrà ballar sense mantenir la distància de seguretat. Tot i això, a la pista de ball serà obligatori portar la mascareta i no es podran consumir begudes.

Per accedir als locals caldrà presentar el 'passaport Covid' que acrediti que el client ha rebut la pauta completa de vacunació, que ha passat la Covid-19 en els darrers sis mesos o que ha passat una PCR en les últimes 72 hores o un test d'antígens en les darreres 48 hores.