Pla mig d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou

Nou cop dur a l'oci nocturn: el sector, desesperat

El TSJC desestima la demanda de FECASARM contra les restriccions del Govern

El sector de l'oci nocturn ha rebut aquest dijous un nou cop dur. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat les mesures cautelars plantejades per la patronal FECASARM per reobrir ja les discoteques i bars musicals, que van haver de tancar portes a principis del mes de juliol per ordre del Govern a causa de l'increment de casos de Covid-19.

El tribunal, que ja havia descartat les mesures cautelaríssimes, ha pres la mateixa decisió respecte a les cautelars. En aquest sentit, la patronal del sector de l'oci nocturn havia reclamat poder reobrir a l'aire lliure fins a les 3.30 hores i que la restauració ho fes fins a la 1. Pel que fa als locals interiors, FECASARM volia reobrir amb un sistema d'accés mitjançant un test d'antígens negatiu entre les 24 i les 48 hores prèvies.

La decisió del TSJC arriba el mateix dia que el tribunal ha avalat la pròrroga de la limitació a 10 persones de les trobades i un aforament del 70% en actes de cultes com havia demanat el Govern.

Acampada i vaga de fam per reclamar al Govern un calendari de reobertura

Cal recordar que aquest dimecres, els empresaris de l'oci nocturn van iniciar una acampada a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar al Govern un calendari de reobertura del sector. Algun d'ells també fan vaga de fam com a acte de protesta contra el tancament de les discoteques i bars musicals. En aquest sentit, demanen reobrir amb un 50% de l'aforament, en l'horari habitual i amb pista de ball.

El secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, ha demanat al Govern que deixi fer la feina als empresaris i els hi doni «eines» per fer-la bé. Una d'aquestes és utilitzar el certificat covid, que acredita que les persones han passat la malaltia, tenen la pauta de vacunació completa o disposen d'un test negatiu abans d'entrar al local.

Amb aquesta mesura tenen l'objectiu de minimitzar el risc de contagi i garantir així una reobertura «controlada» del sector.