Imatge d'una terrassa a la plaça de la Font de Tarragona durant el mes de març de 2021

La justícia es pronuncia: les mesures anti-Covid que es prorroguen

Les reunions es mantenen limitades a 10 persones i als centres de culte no poden superar el 70% d'aforament

Les restriccions anti-Covid continuaran vigents una setmana més. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest dijous mantenir una setmana més les reunions de com a màxim 10 persones i el límit del 70% en l'aforament en centres de cultes, amb un topall màxim de 1.000 o 3.000 persones, segons la ventilació de l'espai.

La nova resolució entrarà en vigor aquesta pròxima mitjanit i estarà vigent durant set dies. Per mantenir les mesures, el Govern ha argumentat que tot i la millora dels índexs epidemiològics i sanitaris, la tensió al sistema sanitari que encara existeix impacta sobre l'activitat ordinària programada d'una forma que segueix sent «altament perjudicial» per als afectats.

L'oci nocturn segueix sense poder obrir i la restauració ha de tancar a les 00.30 hores

La Resolució, signada pels consellers de Salut i d'Interior, també manté tancat l'oci nocturn i l'horari dels establiments de restauració entre les sis del matí i les 00.30 hores. Aquesta mesura, que no afecta els drets fonamentals, no ha de ser validada per la justícia.

Tot i això, el TSJC encara s'ha de pronunciar sobre la demanda de FECASARM, la patronal del sector de l'oci nocturn, en què demana que la restauració pugui obrir fins a la una de la matinada i els locals d'oci nocturn reobrin en horari fins a les 03.30 hores.

De moment, el tribunal va demanar al Govern la justificació d'aquestes mesures, rebutjant així mateix les mesures cautelaríssimes que demanava FECASARM.