Hombre en un aeropuerto.

Un turista espanyol provoca el caos a l'aeroport de Munic en obrir una porta per error

L'incident va obligar a cancel·lar 130 vols i va provocar retards durant tot el dia

El passat dimarts 27 d'agost al matí, un jove turista espanyol va provocar el caos a l'aeroport de Munic, després d'obrir una porta per error que va activar tots els sistemes d'alarma. El descuit va provocar ni més ni menys que el desallotjament de bona part del recinte, la cancel·lació de 130 vols i retards generalitzats de més de quatre hores. Es calcula que tot plegat va afectar prop de 120.000 persones que en aquells moments eren o havien de ser usuaris de l'aeroport muniquès, el segon amb més trànsit d'Alemanya.

Possibles conseqüències penals per prémer el botó equivocat

El turista acabava d'aterrar a l'aeroport alemany procedent de Bangkok, després d'unes vacances a Tailàndia, amb la intenció d'agafar un altre vol que el tornés cap a Madrid. En un moment determinat i després de més de 10 hores de vol, el jove va anar al lavabo, i en sortir, desorientat va anar a parar davant d'una porta que creia que el portaria cap a la zona d'embarcament.

  

Per tal d'obrir la porta, el jove va prémer un botó, moment en què es va desencadenar el caos a l'aeroport 'Franz Joseph Strauß'. A partir d'aquell instant es van activar tots els sistema d'emergència, ja que el boto en qüestió implicava que un passatger provinent de fora de la zona 'Shengen' havia esquivat els controls de seguretat.

Bona part de les dues terminals de l'aeroport van ser desallotjades, l'alarma va obligar també a cancel·lar més d'un centenar de vols, la normalitat no es recuperaria fins passades unes quantes hores; mentre que  els retards es van acumular durant tota la jornada.

De seguida la policia federal alemanya va detenir el jove espanyol, que segons han relatat les fonts oficials, es trobava «horroritzat per l'alarma que havia provocat». La mateixa premsa alemanya indicava que l'incident pot tenir conseqüències penals

També et pot interessar...