Una infermera, vestida amb equip de protecció per la covid-19, en la sisena onada de la pandèmia, unes setmanes abans de Nadal

Se supera la barrera dels 200 ingressats a les UCI de Catalunya

Hi ha 34 hospitalitzats més (939), amb 4.583 nous casos i 9 morts

La situació epidemiològica a Catalunya es va complicant a poc a poc. Des del Departament de Salut es van posant allargant mesures i buscant solucions per evitar l'augment de contagis i que tot plegat acabi provocant un col·lapse als centres de salut.

Ara mateix, l'objectiu prioritari de Salut és continuar administrant les dosis de reforç en els majors de 60 anys. Argimon ha donat per fet que les terceres dosis s'acabaran posant a tota la població adulta, després que hagin rebut l'aprovació dels organismes reguladors, i preveu que s'administrin en la franja de 50-59 anys a mitjan gener.

Tot i mirar endavant, les dades que s'han publicat aquest divendres de les últimes hores també preocupen. Sobretot, pel que fa a les xifres que presenten les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals catalans.

Preocupació a les UCI i centenars de nous casos

El Departament de Salut ha informat en l'últim balanç que les UCI dels hospitals de Catalunya superen els 200 ingressats per covid, amb un total de 214 hores. Això significa que hi ha 16 pacients crítics més que fa un dia.

En la mateixa direcció també van els ingressats a planta. Cada cop són més les persones que acaben a l'hospital fruit de la malaltia. El total d'ingressats ascendeix fins als 939, 34 més que en el balanç de fa 24 hores.

Els nous contagis que ha declarat Salut se sumen per centenars. En concret, aquest divendres n'ha confirmat per PCR o TA un total de 4.583 en les darreres 24 hores. Una xifra que eleva el total des de l'inici de la pandèmia en 986.408.

La part negativa de la pandèmia continuen sent les morts a causa del virus. En les últimes 24 hores s'han notificat nou morts i el global des de l'inici de la pandèmia és de 24.193 defuncions.

Tot i l'augment d'ingressos i de casos, els principals indicadors epidemiològics van a la baixa. La velocitat de propagació del virus (Rt) baixa tres centèsimes, fins a l'1,31, i el risc de rebrot se situa a 469, 20 punts menys. 

El 7,59% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies baixa de 374,77 a 367,96, mentre que a 7 dies ho fa de 217,34 a 202,45.