La vaga de funcionaris de la Generalitat, desconvocada

Els funcionaris han arribat a un acord a través del qual se'ls preveu retornar les pagues extres de 2013 i 2014

El sindicats UGT i CCOO han desconvocat la vaga prevista per aquest dimecres. L’acord amb l’administració, doncs, permet aturar en última instància una aturada que comptava amb fins a 25.000 treballadors públics.

L’aturada, d’altra banda, plantejava una aturada a gran escala, ja que  estaven citats a la vaga diversos col·lectius de metges, administratius, Bombers de la Generalitat i treballadors de ferrocarrils.

La vaga, aturada en última instància

Tot plegat ha estat gràcies a un acord al qual s’ha arribat aquest mateix migdia, quan ja faltaven menys de 24 hores per a l’inici de la protesta. Segons ha avançat ‘El Periódico’, amb aquest acord,  el Govern es compromet a pagar el 2019 un 40% de la paga pendent del 2013 i anar abonant la resta de sou pendent en els exercicis 2020, 2021 i 2022.

Els indicis de fumata blanca, però, ja han arribat aquest mateix matí quan fonts sindicals  reconeixen l’existència «moviments» per part del Govern per mirar de solucionar la situació. Tot i que els mateixos han dit que no acceptarien qualsevol acord ràpid per «punxar el globus de la manifestació», el cert és que hores després han acabat tancant un acord a través del qual se’ls pagarà tots els retards.       

Els CAPs de Sant Cugat no faran vaga del 26 al 30 de novembre
Els CAPs se salven així d'una situació límit amb el recés de la vaga de funcionaris | Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

 

Una situació límit

És que denunciaven els treballadors vinculats a la Generalitat de Catalunya. Els funcionaris catalans, en aquesta línia, havien plantejat aturar els seus serveis al llarg del 12 de desembre com a protesta per ser els únics treballadors públics de tot l’Estat espanyol que no  han recuperat de les pagues extres retirades dels anys 2013 i 2014.