Els alumnes dels conservatoris de la Diputació actuaran al carrer per celebrar el Nadal

Els diversos conjunts de les escoles i conservatoris de la demarcació oferiran concerts a Reus, Tortosa i Tarragona

Els tres Conservatoris de la Diputació de Tarragona, a les ciutats de Reus, Tarragona i Tortosa, han preparat per a aquest mes de desembre diferents concerts i audicions de formacions i instrumentistes diversos. Les actuacions, que seran obertes a la ciutadania, aproparan la música i la feina dels estudiants als carrers de les tres capitals i se celebraran els dies previs a Nadal.

Un bon grapat d'actuacions a la ciutat de Reus

A Reus, els alumnes de les aules de vent metall i percussió de l’Escola i Conservatori de Música de la ciutat oferiran el concert de Nadal Percu&Brass Christmas, en col·laboració amb la campanya «Reus Nadal 2018». La cita serà el pròxim dimarts, 18 de desembre, a dos quarts de set de la tarda a la plaça de Prim. Divendres vinent, 21 de desembre, a partir d’un quart de nou del vespre, els cors de grau professional de l’Escola i Conservatori de Música de Reus faran un concert a la parròquia Crist Rei, al carrer d’Antoni Gaudí.

A més, durant els pròxims dies, diversos grups de cambra del conservatori tocaran pels carrers de la ciutat de Reus, amb motiu de les festes nadalenques i en el marc de la campanya comercial de la Unió de Botiguers. L’orquestra de Grau Professional del Conservatori de Música de Reus i els cors de l’Institut d’Educació Secundària Salvador Vilaseca i de l’Escola Teresa Miquel brindaran també un concert de nadales, el 19 de desembre a les sis de la tarda a l’Auditori Higini Anglès.

La plaça dels Sedassos, la plaça Verdaguer i la plaça Corsini, escenaris a Tarragona

A  Tarragona, demà dissabte, 15 de desembre, a dos quarts de dotze del migdia, el Grup de Saxos del conservatori de la ciutat actuarà a la plaça dels Sedassos, a la Part Alta, i dilluns, 17 de desembre, serà el torn del cor AA3er i Veus Blanques del Conservatori de la Diputació a Tarragona, que cantaran a la plaça Verdaguer, a les sis de la tarda. Finalment, el pròxim dijous, 20 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, el Grup de Metalls i el Grup de Percussió del conservatori tocaran a l’escenari de la plaça Corsini. Totes aquestes actuacions es faran en col·laboració amb la campanya nadalenca de l’Associació de Comerciants de la VIA T.

A banda de les actuacions al carrer, el públic tarragoní podrà gaudir de diversos recitals de Nadal a l’Auditori de la Diputació, gratuïts i oberts a la ciutadania. Després de l’actuació de la Banda de Nivell Elemental, el Grup de Vent Metall i el Grup de Percussió, el passat 12 de desembre, el pròxim divendres, dia 21, el Conjunt de Guitarres del Conservatori de Tarragona oferirà un nou concert, a les sis de la tarda. Per assistir-hi, cal recollir les invitacions una hora abans a l’entrada de l’Auditori.

Flautes, guitarres i la TubaNadal a Tortosa

A la ciutat de Tortosa, les activitats musicals del conservatori comencen avui divendres, 14 de desembre, amb l’actuació, a un quart de set de la tarda, dels alumnes de bàsic 1 i grups de cambra de Grau Professional a la plaça de la Cinta, amb motiu de la Fira de Nadal de l’ajuntament tortosí.

Dimarts, 18 de desembre, a les sis de la tarda, alumnes del conservatori de Tortosa de flauta travessera i conjunt de guitarres oferiran un concert de Nadal al Palau Olivé de Botellers, a la Sala Gerard Vergés. A més, el mateix 18 de desembre, a les vuit del vespre, l’Orquestra de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa també brindarà el seu concert de Nadal, en aquest cas, a l’església dels Dolors.

El 22 de desembre, a les cinc de la tarda, diversos alumnes dels conservatoris de la Diputació de Tarragona participaran de la TubaNadal, que enguany tindrà lloc a la capital del Baix Ebre, concretament, a la plaça de l’Ajuntament.